VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De politie Zeeland heeft het voorbije weekend 110 snelheidsovertredingen moeten vaststellen naar aanleiding van de Zoute Grand Prix Rally. De rally lokte dankzij het mooie weer heel wat volk. Er werden ook zeven bestuurders betrapt met een Z-nummerplaat. De veertiende editie van de Zoute Rally brak alle records. Er kwamen vele honderdduizenden bezoekers.

Brugge krijgt het UCI Mobility en Bike City forum op 25 en 26 oktober in het BMCC op het Beursplein. Burgemeester Dirk De fauw mag er heel wat sprekers verwelkomen waaronder de Minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het strand van Blankenberge wordt winterklaar gemaakt. Na het mooie weekend worden alle cabines en strandbars nu weggehaald. Intussen is de totaal vernieuwde Pier klaar. Het is een wandelparadijs geworden dat heel wat volk lokt.

In Torhout zal er op woensdag 1 november geen marktdag georganiseerd worden omwille van de feestdag. In Brugge zijn er op feestdagen wél openbare markten, met uitzondering dan van Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

De Oktoberfoor in Oostende is goed gestart met het mooie weekend. De zon lokte heel wat mensen naar buiten. Er zijn tot 5 november 72 attracties met de laatste dag van oktober Halloween en ook familiedag met kortingen.

In Ardooie hebben ze een rouwregister geopend na het overlijden van hun burgemeester Karlos Callens. Hij was vele jaren actief in de politiek.

In het Weeldestuk in Sint-Andries heeft de stad maandag alweer een nieuw boekenruilkastje in gebruik genomen. Er staan er intussen al heel wat in onze stad. De eerste werden destijds geplaatst in het witte polderdorp Lissewege. Er zijn inmiddels ook al veel privé-initiatieven.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!