VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Zevenduizend sportievelingen hebben zondag deelgenomen aan de Marathon in Brugge. De organisatoren hadden gekozen voor een nieuw parcours door Damme. Er was door de passage van de lopers heel wat hinder voor het verkeer. Ook De Lijn liep flinke hinder op met haar bussen.

Op de marathon in Brugge had de Brugse politie een job-infostand. Ze zoeken namelijk nieuwe mensen voor hun korps. Er zijn heel wat openstaande vacatures. Op alle grote evenementen op Brugs grondgebied heeft de politie inmiddels al een infostand gehad daarvoor.

De Brugse bisschop Lode Aerts is opgenomen bij de ridders van het Manneke van de Mane in Diksmuide. Het voorbije weekend werden daar drie nieuwe ridders opgenomen.

Op het militaire vliegveld van Ursel worden deze week vier dagen oefeningen gehouden met militaire toestellen. Het gaat om een oefening van het Luchtcomponent voor het evacueren van mensen in nood. De oefening start vandaag en duurt tot en met donderdag.

In de binnentuin van het Oud Sint-Jan aan het Zonnekemeers in Brugge komt er deze winter een Jardin d’ Hiver. Het nieuwe project wordt nog deze week aan de pers voorgesteld. Het gaat om een project voor de hele eindejaarperiode.

Het visssersvaartuig de N116 Nostalgie is aan het zinken. Het vaartuig komt van Oostende. Deze kotter werd aangekocht door de stad Nieuwpoort en ligt er aan de kaai. De firma Ship Support doet er alles aan om het vaartuig nog te redden.

West-Vlaanderen krijgt er opnieuw een uitkijkpunt bij. Het komt er op de kerktoren van Lampernisse. Nu zondag wordt het officieel open gesteld.

De matsportzaal van de Valkaart in Oostkamp was aan vernieuwing toe. Nu woensdag wordt de vernieuwde zaal officieel geopend.

En in het Hallenhuis in Sint-Andries werd zondag de 102de  verjaardag van Gabriella Maes gevierd. De Brugse burgemeester Dirk De fauw en de OCMW-voorzitter Pablo Annys gingen haar feliciteren. In de Polderparel in Westkapelle werd zaterdag dan weer de 100ste verjaardag van Frieda Gorlé gevierd. Zij heeft lang muziekles gegeven aan Koningin Fabiola op het paleis in Brussel. Notenleer meer bepaald. Ook daar ging de Brugse burgemeester langs met felicitaties. En wij sluiten ons daar natuurlijk bij aan!

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!