VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Nu donderdag is het ‘You Ca’ dag. Dan gaan duizenden leerlingen een dag lang werken en geld verdienen dat ze afstaan aan projecten in het zuiden. Ook het Brugse stadsbestuur is donderdag een belangrijke werkgever voor deze ‘You Ca’ dag.  Op vrijdag is het dan weer de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ met ontbijt vanaf 7 uur op het Stationsplein in Brugge kant Sint-Michiels. Jongeren mogen die dag in het uniform van hun jeugdbeweging naar school.

In Oostende is het garnaalkrokettenfestival een groot succes geworden. Op de Wellington Hippodroom liepen 6.850 culinaire liefhebbers langs. Er gingen meer dan 42.000 garnaalkroketten over de toonbank. Volgens de vakjury kwamen de beste garnaalkroketten van het Fort Napoleon.

In Nieuwpoort is de N116 Nostalgie uiteindelijk gezonken op z’n ligplaats. Het vissersvaartuig werd gekocht door de gemeente Koksijde voor het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke.  De Nostalgie ging lang vanuit Oostende op garnalen vissen, later vanuit Nieuwpoort. Het is het laatste houten vissersvaartuig aan onze kust. Het bovenhalen van de vissersboot zal een heel karwei worden.

Na de aanslag in Brussel van maandagavond zal Frankrijk de controles verscherpen aan de grenzen met ons land. Je moet in Menen en in Adinkerke vanaf vandaag rekening houden met extra wachttijden bij het binnenrijden van Frankrijk. Sinds vandaag is heel België terug in terreurniveau drie, het op één na hoogste.

De Duitstalige gemeenschap heeft maandag een resolutie gestemd over het behoud van de spoorlijn tussen Oostende en Eupen. Ze wilden de belofte dat de treinen zullen doorrijden tot in de Oostkantons, meer bepaald tot in Eupen. Tijdens de zomermaanden is het een drukke spoorlijn richting Vlaamse kust.

De MUG Heli krijgt steun van Kiwanis afdeling Hinterland. Dokter Nicolas Müller ging een cheque van 1500 euro ophalen bij de serviceclub. Het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening krijgt ook jaarlijkse financiële steun van Rotary, met logo vermeld op de heli zelf.

De brandweer werd maandag opgeroepen naar de rederij Demeulemeester aan de Dyver in Brugge. Op één van hun toeristenbootjes was er brand uitgebroken in de batterijen. Meteen werden die in de reien gegooid om de brand niet verder te laten uitbreiden.

Intussen is de brandweer van Brugge gestart met de verkoop van haar jaarkalenders. Vrijwilligers gaan er mee van deur tot deur maar zullen ze ook op de markt en online verkopen. Het is een jaarlijks initiatief van de Vriendenkring van de Brugse Brandweer.

De bibliotheek de Biekorf in Brugge plant komend weekend een boekenverkoop, op vrijdag en op zaterdag. Vaak hebben ze heel wat boeken dubbel zitten. De verkoop lokt telkens tal van boekenliefhebbers. De boekenverkoop start op beide dagen om 9.30 uur ‘s morgens.

Volgende week maandag komt de gemeenteraad van Brugge opnieuw bijeen. Deze week zijn de voorbereidende berekken al gestart die je op maandag, dinsdag en donderdag live kan volgen. Eén van de heikele punten op de raad wordt het Ventilus project. Zij willen immers op de Spie gaan bouwen.

De VDAB heeft in het Crown Plaza Hotel op de Burg in Brugge een jobdag gehouden voor kandidaten die in de horeca willen werken. Zo wil de VDAB werkzoekenden helpen bij het vinden van een job in de horeca. In die sector zijn er heel wat openstaande vacatures zowel in de zomer als in de winter. Een probleem dat zich na corona heel acuut etaleerde.

Het Vlaams Belang heeft de topplaatsen bekend gemaakt voor de verkiezingen van volgend jaar voor de Kamer, het Vlaams Parlement en de Provincie. Dominiek Sneppe uit Loppem en Kurt Ravyts uit Zuienkerke krijgen een plaats op de lijst samen met Stefaan Sintobin die ook in Brugge de lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens een peiling van de krant Het Nieuwsblad wordt Vlaams Belang zowat de 2de grootste partij in de Breydelstad.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!