VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In de Sint-Salvatorskathedraal van Brugge is woensdag opnieuw een zware klok naar beneden gekomen. Die moet losgekomen zijn zonder dat iemand dit had zien aankomen. De klok werd vorig jaar nog maar hersteld na een eerder incident. Gelukkig werd er niemand gewond. De andere klokken van de Brugse kathedraal blijven tot nader order stil.

Brugge wil de hinderlijke paaltjes op haar fietspaden verwijderen. Ze staan er vaak om te voorkomen dat wagens er kunnen rijden maar vormen al te vaak een gevaar voor fietsers. Zo werden in Sint-Pieters al paaltjes weggenomen.

Het koor Solied uit Sint-Andries bestaat 50 jaar en verzorgt komend weekend twee jubileumconcerten. Beide concerten zijn nu al uitverkocht. Het koor werd jarenlang geleid door pastoor Carlos Desoete die later het dirigeerstokje doorgaf aan één van de vroegere koorleden.

De brandweer moest woensdagavond uitrukken naar de Hogendaledreef in Oostkamp. Een pelletkachel had daar vuur gevat. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.

In Bekegem wordt nu zaterdag een volksfeest gehouden voor de bewoners onder de noemer ‘Bekegem Speelt met Vuur’. Het event start om 18 uur. De organisatoren hopen dat het droog blijft want er wordt heel wat regen verwacht voor het komend weekend.

Fairebel en het Schottenhof, een melkveehouderij in Dudzele, pakken nu zondag uit met een Open Boerderijdag. Ze laten de belangstellenden een blik werpen achter de schermen van het landbouwbedrijf dat melk levert aan de coöperatie Fairescoop.

Langs de Roeselaarseweg in Torhout is woensdagavond een wagen in de gracht terecht gekomen. Tijdens een regenbui ging de wagen aan het slippen op het natte wegdek toen hij moest remmen voor het oranje verkeerslicht.

De Brugse Avondrijders hebben de opbrengst van hun oldtimerrit geschonken aan het goede doel. Ze gaven een cheque van 5000 euro aan het Vogelopvangcentrum in Beernem. Daar worden tijdelijk vogels en wilde dieren opgevangen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!