VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De organisatoren van Levensloop in Brugge hebben voor volgend jaar een nieuwe locatie gevonden in de Hogeschool Vives. Ze moesten op zoek naar een andere locatie want Sport Vlaanderen zal de piste aanpakken in aanloop naar grote atletiekevents in het Assebroekse sportstadion. De nieuwe Levensloop is gepland in april volgend jaar.

In de Dorpssstraat in Sijsele deed zich maandagavond een zwaar ongeval voor. Een voetganger werd bij het oversteken van de weg gegrepen door een voertuig. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Op het Stationsplein in Brugge kant Sint-Michiels komen er schuilhuisjes voor de gebruikers van de internationale bussen die daar vertrekken. Gemeenteraadslid Sandrine De Crom had dat al tot  twee keer toe gevraagd aan de stad. De burgemeester bevestigde maandag haar vraag tijdens de gemeenteraadszitting in Brugge. Er waren overigens veertien vragen van raadsleden op de gemeenteraad in Brugge.

Het is vanaf nu terug veilig fietsen in de Beernemstraat tussen Beernem en Oedelem. Er werd een nieuw fietpad gelegd langs de 2,5 kilometer lange weg die volledig vernieuwd werd met een laag asfalt. Beernem krijgt van de lezers van KW een voldoende voor hun gevoerde fiets-beleid.

De pop up bar Dankbar aan de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge  kan vanaf 10 november weer open. De bar lokt in de eindejaarperiode telkens heel wat volk. Je kan de bar vinden in de kelder van een voormalig Brugs warenhuis in de Steenstraat.

De kruispunten Generaal Lemanlaan met de Nijverheidsstraat en met de Gentpoort in Asseboek wil de stad door het Vlaamse Agentschap laten aanpakken. Het zijn zwarte kruispunten waar in het verleden al dodelijke slachtoffers vielen. Op woensdag 8 november is er een info-avond voorzien in de Brugse Magdalenakerk.

En eind deze week start de winterfoor in Brugge. De foorkramers krijgen plaats op het Zand en op het Simon Stevinplein. Op het Simon Stevinplein moeten ze verhuizen als de opbouw voor de kerstmarkt start. In Oostende is er nog foor tot en met zondag 5 november met tal van attracties op vier verschillende pleinen. Op 31 oktober is er familiedag en staat alles er, hoe kan het ook anders, in het teken van Halloween.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!