VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De herfstvakantie is geen topper geweest voor de Vlaamse kust. Er waren minder dagtoeristen maar ook minder verblijfstoeristen. Het aantal overnachtingen in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar is met 12% gedaald. De oorzaak was voornamelijk het slechte weer.

In Oostende is zondag de Oktoberfoor afgelopen. De laatste dagen van de foor waren niet bijzonder. De storm van donderdag en de felle wind op zondag waren de spelbrekers. Het was zondag ook de laatste dag van de ‘Winterfoor’ op het Zand in Brugge. Nu start voor de meeste foorkramers de welverdiende winterstop tenzij ze hun opwachting maken op kerstmarkten.

In Sijsele startten maandag werken voor een heus Hoppin punt waar je kan overstappen op het openbaar vervoer. Zo zou Sijsele in de toekomst om de tien minuten een busverbinding krijgen met Brugge.

Het Stadsarchief in Brugge krijgt het archief van Club Brugge in langdurige bewaring. Daarmee hoopt het dat Club Brugge geen belangrijke stukken verloren laat gaan en ze goed bewaard blijven.

De fietstocht met de Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert heeft heel wat geld opgebracht voor het goede doel, zijnde het Caritastfonds van de scholengroep Sint-Rembert. Het gaat om een bedrag van 3.935 euro.

En Sport Vlaanderen zal met medewerking van de Stad Brugge de atletiekpiste aanpakken van het sportterrein in Assebroek. De werken werden maandag toegelicht aan de pers. Die werken zijn nodig, tenminste als Sport Vlaanderen in de toekomst grote events naar Brugge wil halen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!