VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 88-jarige leeftijd is in Brugge Jacques Blomme overleden. Hij was de stadsontvanger van de stad Brugge, een functie die hij 22 jaar lang heeft gedaan. Hij was ook de oprichter van de vzw Moritoen die gegroeid is uit de oud-leerlingenbond van het Brugse SFX Instituut of De Frères.

De horeca op de Brugse Sint-Annawijk is tevreden met het nieuwe parcours van Wintergloed. Het verlichte parcours doet dit jaar hun wijk aan, een minder bekende maar wel prachtige wijk. Een aantal horecazaken hoopt daar de komende weken veel volk te zien.

De politie van Brugge heeft een inbreker kunnen vatten die had ingebroken in een woning in de Oorlogsvrijwilligerslaan in Sint-Andries. De inbreker werd betrapt door de bewoner die meteen de politie belde. Het parket moet nu beslissen wat er moet gebeuren met de inbreker.

In Damme werden de huisbewaarders van de stad gevierd. Ze hebben meer dan 20 jaar voor het Stadhuis en Huize de Grote Sterre gezorgd. Wouter en Nancy werden nu uitgebreid bedankt door de hele Damse gemeenteraad.

Vandaag krijgt Brugge er alweer een honderd-plusser bij. Het gaat om Eugeen Keirsebilck. Hij krijgt vandaag het bezoek van de burgemeester die hem gaat feliciteren met zijn 101ste verjaardag.

In de Brugse deelgemeente Sint-Kruis zijn de winnaars gekend van de wedstrijd van het Feestcomité. Je moest alle Ciskes vinden in de brochure rond het kermisweekend. Er werden vijf winnaars geloot. De kermis kon terug rekenen op heel wat volk. Uniek was het concert van de SFX Speelschaar samen met Jelle Cleymans.

En op zondag 12 november komt Sinterklaas aan in Brugge, een organisatie van de Gezinsbond en de Stad Brugge. Hij stapt in het bootje aan de Rozenhoedkaai en wordt naar het Oud Sint-Jan gebracht. Van daar gaat het met de koets richting Concertgebouw Brugge voor de Zotte Pietenshow.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!