VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De aankomst van Sinterklaas in Brugge is zondag een groot succes geworden. Heel wat jonge gezinnen kwamen met hun kinderen naar Brugge. De Sint was mooi te bewonderen op het bootje aan de Rozenhoedkaai. Nadien trok hij naar het Concertgebouw voor de Zotte Pietenshow. Het bleef gelukkig de hele namiddag droog.

In de Salons Lodewijk van Maele werd op 11 november om 1u11 het nieuwe Karnavalseizoen op gang getrokken. Dat gebeurde met de openingszitting van De Totetrekkersgarde, Brugges oudste Karnavalvereniging. Traditioneel werden opnieuw 2 Doctores Humoris Causa aangesteld. Het gaat daarbij om voornamelijk Bruggelingen die zich niet onbetuigd lieten op het vlak van humor, show of entertainment. Dit jaar viel de eer te beurt aan rock ‘n’ roll-zanger Peter Locket omwille van 35 jaar carrière en Dirk Viaene, rasecht Brugs Karnavalist en voormalig Prins van de stad Brugge.

In het Beisbroekbos loopt een Plantactie waarbij heel wat nieuwe bomen aangeplant worden. Zaterdag ging het om een Vredesbos en zondag om een Geboortebos. Het bos van Beisbroek wordt zo gevoelig uitgebreid.

In Diksmuide werd zondag met man en macht een winterdijk van zandzakjes aangelegd aan de Iepersesteeenweg. Met de nieuwe regen die voorspeld werd, en inmiddels viel, wilden ze voorbereid zijn. Alle waterpeilen worden momenteel nauwlettend opgevolgd.

Nu donderdag wordt in het BMCC op het Beursplein in Brugge een jobbeurs gehouden. Er zullen 39 bedrijven te vinden zijn met hun vacatures. Daarbij heel wat ziekenhuizen en supermarktketens. Ook de politie zal er terug nieuwe mensen proberen te werven.

De Knokse Burgemeester Jan Morbee heeft elf nieuwe mensen mogen verwelkomen voor het politiekorps Damme-Knokke-Heist. Ze hebben allen de eed afgelegd.

De correctionele rechtbank moest vandaag uitspraak doen in de zaak van de rellen op het strand van Blankenberge. De feiten dateren van augustus 2020. De daders kregen werkstraffen voor de feiten.

De Brugse derby eindigde zondag zonder doelpunten. Er kon niet gescoord worden. Na de risico-wedstrijd werd de toegangsdeur van frituur de Vier Seizoenen in Sint-Pieters vernield door relschoppers. De Brugse politie kon enkele verdachten inrekenen.

Na hun stadsopdracht kregen enkele verdienstelijke muzikanten van de Brugse SFX Speelschaar hun eretekens opgespeld voor jarenlange inzet. Verschillende muzikanten spelen al vele jaren mee in de bekende Brugse Speelschaar of ’t Muziek van de Frères. Burgemeester Dirk De fauw ging hen feliciteren.

Jong Male VV blijft aan kop in tweede provinciale A van het voetbal. Ze gingen winnen met 1-2 op Oudenburg. Tweede in het klassement, FC Heist, kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Dosko Sint-Kruis. Hekkensluiter van de reeks blijft De Haan.

En basketbalclub Avanti Brugge moest zondag de verre verplaatsing doen naar Ciney. Ze wonnen er met 54-75 cijfers dankzij de sterke inzet van Niels Vervaele. Komend weekend komt Sprimont naar Avanti in sporthal Stamina in Assebroek.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!