VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In Beernem moesten dinsdag heel wat straten afgesloten worden omwille van wateroverlast.  Het ging onder meer om de Sijseelsestraat en de Beekstraat. Ook in Torhout werd de brandweer opgeroepen voor wateroverlast. Ook in het Brugse liepen inmiddels tuinen onder water na de overvloedige regenval van dinsdag.

Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Tielt zal een hele lang week onderbroken zijn, zeker al tot maandag, nadat in Ardooie een vrachtwagen onder de trein terecht kwam. Sporen en bovenleidingen moeten er hersteld worden.

In badstad Blankenberge starten ze nu ook met deelwagens. Ze zijn bestemd voor wie geen wagen heeft en regelmatig een boodschap nodig heeft. In andere steden zijn de deelwagens intussen een groot succes.

Er was dinsdagavond in Brugge een speciaal berek voor gemeenteraadsleden over het nieuwe bussenplan dat ingaat vanaf 6 januari 2024. Streeklijnen krijgen nieuwe nummers en reisoutes worden gewijzigd. Minder gebruikte bushalten vervallen ook in tal van gemeenten.

In de Makz school in Knokke organiseren ze vandaag woensdag de warmste woensdag. Er is de hele dag verkoop van kledij op school. De opbrengst gaat naar de Stichting Pelicano die zich inzet in de strijd tegen kinderarmoede.

De Kalvekeetdijk in Knokke moet morgen een dag dicht voor het verkeer en dat voor het vellen van bomen. Door de voorbije storm liepen heel wat bomen daar schade op.

De zeehondjes Brada en Pippa mochten dinsdag terug naar huis, zijnde de Noordzee. Sealife Blankenberge heeft ze een tijdlang opgevangen nadat ze verzwakt aangetroffen werden op het strand.  Nu zijn ze voldoende sterk om weer alleen in zee te vertoeven.

En op de Pier in Blankenberge is de verlichting nu in werking. Het resultaat mag echt gezien worden. Vele Blankenbergenaars gingen de realisatie al bekijken en zijn vol lof. De volledige Pier werd vernieuwd. De Blankenbergse Pier is een icoon van de Vlaamse kust.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!