VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In de Koude Keukenstraat in Sint-Andries werd woensdagavond de verkeersveilige schoolomgeving voorgesteld. De stad deed hiervoor heel wat inspanningen. Morgen start immers het nieuwe schooljaar. In de Veltemweg in Sint-Kruis staat er nu een slagboom om de schoolstraat te beveiligen.

Op 23 september zal er in het Zeeuwse grensstadje Sluis een Lions Crazy Duck Race gehouden worden. Sluis zal die dag geel kleuren met de vele eendjes op de Vaart. De eendjes zullen door de Lions West-Zeeuws Vlaanderen verkocht worden ten voordele van het goede doel. Ze kosten 5 euro per eendje.

In Oostende wordt komend weekend een streekproductenmarkt gehouden met promotie voor heel wat Oostendse producten maar ook voor producten uit de hele provincie. Twee dagen lang kan er heel wat gedegusteerd worden. In Middelkerke is er het culinaire event Tastoe en in Klemskerke Zomerende met een culinair gedeelte. In Brugge is er zondag kaasmarkt.

Morgen vrijdag start in Izegem de septemberkermis met 29 attracties op de Markt en de Korenmarkt. Er zijn koersen gepland en op zondag 10 september, de laatste dag van de kermis, is er ook nog vuurwerk.

De Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Assebroek lokt steeds meer bezoekers. Vorig jaar werden er meer dan 28.000 geteld wat een aanzienlijke stijging was in vergelijking met vorig jaar. Heel wat kinderen komen er met hun klas of school voor een educatieve dag tussen de vele dieren.

De gemeenteraad van Knokke-Heist komt vanavond samen. Op de agenda staan er 19 punten in open zitting. Er zijn twee interpellaties, over de werkdruk in de politiezone en over het behoud van het gemeentelijk onderwijs.

Een wielertoerist is woensdag onwel geworden ter hoogte van de Siphon in Oostkerke. De MUG Heli en een ambulance werden ter plaatse gestuurd. De sportieveling werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het AZ Zeno in Knokke lanceert een ‘spine unit’. Ze hebben daarvoor een nieuwe arts aangetrokken, namelijk een neuropsycholoog. Hij zal samen werken met de dienst orthopedie voor de aanpak van rug- en nekklachten.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!