VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Het jaagpad langs de Tragelweg in Steenbrugge is over een lengte van zestig meter ingezakt door verzadiging na de hevig regens. Het is verboden terrein geworden voor alle weggebruikers. Ook de scheepvaart zal hinder ondervinden op die plaats. Tussen Vichte en Anzegem is er een grondverzakking geweest op de spoorlijn. Dat zorgde voor hinder bij de spoorwegen.

In de Kerkstraat in Damme is donderdag een waterlek ontstaan. Daardoor kwam er heel wat water op de rijweg te staan wat zorgde voor modder. Farys werd met een ploeg ter plaatse gestuurd.

Morgen zaterdag wordt in de aula van uitvaart Bleyaert in Knokke afscheid genomen van Pol Verbrugghe. Hij was 40 jaar lang in Sint-Jozef uitbater van supermarkten gaande van Unic, Nopri tot Carrefour. Pol was al een tijdje ziek en is uiteindelijk vredig ingeslapen. Hij was gekend als een joviale en vriendelijke uitbater. Hij hielp ook altijd met projecten die georganiseerd werden in de Brugse wijk. Een tijdje terug werd de supermarkt in Sint-Jozef nog getroffen door een brand.

In Oudenburg moest de politie diefstallen vaststellen op bouwwerven. In zes woningen in aanbouw werden de koperen draden van de muur gestolen.

In de Matmeeers in Assebroek werd donderdag bij graafwerken een gaskabel geraakt. Dat zorgde voor een lek. De gasmaatschappij en de brandweer werden ter plaatse gestuurd.

In de Westhoek kregen ze donderdag de steun van brandweer Antwerpen en Rivierenland. De pompiers kwamen helpen in de strijd tegen het water. Ook in de Brugse regio waren er al meldingen, in Sint-Pieters, Loppem en Ruddervoorde. De Zone 1 van de brandweer, actief in Noord-West-Vlaanderen kreeg toch ook al meer dan 250 oproepen binnen.

Nu zondag wordt in De Panne de grote Beach Endurance gereden. Er worden 1300 deelnemers verwacht uit zes verschillende landen. Die zullen 52 kilometer fietsen over het strand tot in Noord Frankrijk.  Er is ook een editie voor de kinderen over een kortere afstand. De deelnemers starten aan het Leopold I monument in De Panne.

En door de wateroverlast in West-Vlaanderen kampt de vervoersmaatschappij De Lijn met hinder op meerdere buslijnen. Vertragingen en afschaffingen blijven ook mogelijk in deze omstandigheden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!