VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Het voorbije weekend zijn alle winterse events gestart in Brugge. Er was meteen heel wat volk. Zondag bleef het gelukkig droog. De reacties op de Wintergloed-lichtwandeling zijn bijzonder lovend. Op de kerstmarkten was het al bijzonder druk. Er waren het voorbije weekend ook al meteen gratis bussen naar Brugge. Vrijdagavond zijn alle events gestart en mocht burgemeester Dirk De fauw Wintergloed officieel openen.

In het Mintus woonzorgcentrum Sint- Pietersmolenwijk in Brugge werd zondag de 103de verjaardag gevierd van Estella Van Iseghem. Tot vorig jaar woonde ze nog thuis in Sint-Michiels. Ze kreeg zondag bezoek van burgemeester Dirk De fauw en van de schepenen Pieter Marechal en Pablo Annys. De vrouw heeft vier kinderen.  Ze kreeg voor haar verjaardag bloemen en een fruitmand aangeboden.

In Koolkerke was er het voorbije weekend de intrede van de Sint. Hij werd in een cabrio door de wijken gereden vergezeld van de Harmonie Vermaak na Arbeid. Nadien was er nog een Sinterklaasfeest in zaal Reigersnest in Koolkerke.

De gemeenteraad van Brugge komt vanavond opnieuw samen. Er zijn zestien interpellaties van raadsleden onder meer over de wateroverlast in Sint-Pieters, de balkonrotonde, de nieuwe moskee en de invulling van de voormalige site van De Lijn in Assebroek. De raad moet zich ook uitspreken over de begrotingen voor politie en stad voor 2024.

De Leopoldsvaart in Oostkerke tussen de Koolkerkesteenweg en de Knokkebaan is vanaf vandaag afgesloten voor alle verkeer. De berm is te zwak geworden en laat geen verkeer toe.

De werken in het Galgeveld in de Beernemse deelgemeente Sint-Joris lopen vertraging op. Door de regen wordt de afwerking pas op 13 november verwacht. Dan willen ze de straat in één dag tijd asfalteren als het weer het toelaat.

En vanaf januari volgend jaar zullen er meer trams ingezet worden aan de Vlaamse kust. De frequentie zal verhoogd worden en ook ’s avonds zullen er meer trams rijden. Ze zullen ook langer doorrijden ’s avonds.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!