VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De Hotels Regio Brugge hielden zondagavond in het BMCC op het Beursplein hun jaarlijks treffen met leveranciers en stadsbestuur. Het is een jaarlijkse traditie waarbij ze even stilstaan bij het (bijna) voorbije jaar. De maand december kondigt zich trouwens goed aan voor de Brugse hotelsector. De winterse events in Brugge lokken immers heel wat volk. De stad rekent op 1,3 miljoen toeristen.

In Knokke-Heist is vrijdagavond de ijspiste gestart op het Verweeplein. Je kan er schaatsen tot en met 7 januari. Op het startmoment was er het bezoek van de Sint. Op 16 december start dan weer de ijspiste in Sluis. Die komt er terug op de Groote Markt. Ook Waregem krijgt terug een ijspiste na de rolschaatspiste van vorig jaar.

De brandweer werd he voorbije weekend opgeroepen voor rook in een horecazaak in de Hoogstraat in Brugge. De rook werd veroorzaakt door een vaatwasmachine die een defect vertoonde. De klanten moesten even de zaak verlaten.

Tijdens een verkeerscontrole van de politie Bredene en De Haan werden zes bestuurders betrapt bij het rijden onder invloed. Vijf van hen waren onder invloed van alcohol en één onder invloed van drugs. Het was het weekend zonder alcohol en drugs met de start van de winterse BOB- campagne, maar dus duidelijk niet voor iedereen.

Toerisme Knokke-Heist krijgt een nieuwe baliezaal om de toeristen nog beter te kunnen ontvangen. Die nieuwe balie wordt nu vrijdag 15 december officieel geopend.

In Brugge staan dagelijks elf ploegen klaar voor het strooien van de wegen. Ze moeten wegen, fietspaden en bruggen strooien. Onder meer de hoge voetgangersbrug aan het station moet gestrooid worden maar ook het parcours van Wintergloed. Nieuwe straten die nu gestrooid worden zijn de Sparrenstraat, de Evendijk en de Werfstaat. Er is ook aandacht voor de buurten van scholen, ziekenhuizen en brandweerposten.

De tweede rit van de Baloise Ladies Tour in juli volgend jaar zal gereden worden tussen Breskens en Knokke-Heist. De dames starten dan in Hulst in Zeeland en de aankomst van deze tour voor dames is voorzien in Deinze.

Op 68-jarige leeftijd is in Brugge Roland Van Maele overleden, telg uit de bekende familie. Hij had een bloeiende wijnhandel in Sint-Michiels die hij uitbaatte met zijn dochters. Voordien was er jarenlang een drankcentrale en leverden ze dranken bij  heel wat horecazaken. Hij zette de zaak van z’n vader verder. Roland was de neef van wijlen Ere-burgemeester Michel Van Maele. De uitvaart is nu zaterdag gepland in de kerk van Sint-Michiels.

En in het parochiaal centrum Valkenburg in Sint-Andries werd de 100ste  verjaardag gevierd van Lia De Clerck. Ze woont al sinds 1950 in Sint-Andries en kreeg samen met haar man drie kinderen. Ze kookt en wast nog zelf en houdt vooral van breien. Burgemeester Dirk De fauw ging haar feliciteren namens het Brugse stadsbestuur.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!