VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De Brugse Kaasmarkt is zondag opnieuw een groot succes geworden. Er was heel wat volk. Op de Kaasmarkt waren er 60 standen met kazen uit binnen- en buitenland. De nieuwste Karmelietenkaas werd voorgesteld van de Brugse Paters Karmelieten die slechts beperkt zullen fabriceren. Ze maken een echte Paterskaas. Ook Milcobel stelde een aantal nieuwe kazen van bij ons voor. Vier blaaskapellen zorgden voor de nodige muzikale sfeer op het Zand.

Morgen en woensdag zal de Leopold Debruynestraat in Sint-Kruis afgesloten zijn voor het verkeer. Er moeten dringende herstellingswerken uitgevoerd worden in de straat. Er zijn problemen met de rioleringen.

In de basisschool Ter Poorten in Lissewege werd de nieuwe speelplaats in gebruik genomen. De speelplaats werd gedeeltelijk onthard en voorzien van fruitbomen. In de school de Zonnetuin in Sint-Kruis werd de nieuwe vleugel in gebruik genomen.

Komende zondag is het Molendag in Hoeke. Dat gaat gepaard met een bakwedstrijd. Ook in Gistel staat zondag de molen een dag in de kijker. Het is nu zondag ook Open Monumentendag.

Het Comité voor Initiatief Brugge hield terug hun boekenmarkt op zaterdag en zondag. Ze hebben de opbrengst geschonken aan goede doelen, namelijk voor een project Lege brooddozen in de scholen de Varens en Manitoba en voor Secret Gardens.

Op de site van het woonzorgcentrum De Potterie in Brugge werd vrijdagavond vijf jaar Mintus gevierd. Het ging gepaard met een academische zitting en een feest voor alle personeelsleden van Mintus. Voorzitter Pablo Annys mocht heel wat personeelsleden verwelkomen.

In Torhout werd zondag het Belgisch Kampioenschap voor Bellemannen gehouden. De deelnemers kwamen enkel uit Vlaanderen. Er waren twaalf deelnemers.

Aan de Vlaamse kust verwachten ze een topweek. Het wordt de hele week zonnig en warm, zeker al tot en met zondag. De temperaturen kunnen vanaf morgen oplopen tot dertig graden in het binnenland.

En de scoutsharmonie van Sint-Leo hield zaterdag een openluchtconcert in Brugge. Ook showband Dink en een politiekorps uit Nederland hielden een concert. Op zondag was er het eetfestijn van de scoutsharmonie met barbecue.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!