VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Op de Burg in Brugge werd het kerstwensenbos in gebruik genomen. Bruggelingen worden er uitgenodigd om er hun kerstwensen te noteren. De voorbije jaren was dat telkens een succes en konden wensen ook ingewilligd worden. Zo wou een jongen voor één dag burgemeester van Brugge zijn. Hij mocht uiteindelijk een volle dag lang mee op stap met Burgemeester Dirk De fauw.

De bekende Brugse slager Jaak Van Severen is afgelopen maandag overleden in de Palliatieve Zorgeenheid De Vlinder in Brugge. Hij werd 85. Van Severen werd geboren in Tielt. Van 1963 tot in 2005 runde hij een kwaliteits-slagerij in de Mariastraat in Brugge, rechtover de Frères. Door zijn passie was hij ook jaren voorzitter van de Beenhouwersbond. Naast zijn job was hij ook actief als ondervoorzitter van Unizo Brugge en voorzitter van de handelaarskring Shopping Brugge. Begin september vierde hij nog zijn diamanten huwelijksjubileum met Aldegonde De Vos. Naast zijn echtgenote laat hij één zoon, twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen achter. De uitvaartplechtigheid van Jaak Van Severen vindt heden vrijdag om 10 uur plaats in de Brugse Sint-Salvatorskathedraal. Aan de familie onze oprechte deelneming.

Honderd zogenaamde ‘weesgedichten’ gaan op zoek naar een adoptieraam in de Brugse binnenstad en dat naar aanleiding van de Poëzieweek 2024. Die loopt van Gedichtendag 25 januari tot en met 1 februari. Bedoeling is opnieuw dat mensen die in de Brugse binnenstad wonen met beneden een raam aan de straatzijde een gedicht adopteren via de website weesgedichten.be. Vervolgens komt iemand van de organisatie het bewuste gedicht met een afwasbare stift op het raam schrijven. De bedoeling is om poëzie zichtbaar te maken in het Brugse straatbeeld. De gedichten blijven op de ramen staan tot en met de Poëzieweek. Deelnemen is overigens gratis.

De bosveldtoertocht die komend weekend gepland was in Zedelgem gaat niet door. Die zou starten aan het domein de Groene Meersen. Door de heersende rattenplaag mag er geen voedsel binnengebracht worden in de Groene Meersen. De gemeente Zedelgem houdt ook voor weken de cafetaria dicht. De DVV Trappers hebben dan ook beslist om hun organisatie te annuleren.

Boze binnenschippers hebben donderdag actie gevoerd aan de Kruispoort in Brugge. Hun actie werd gehouden aan het bedieningsgebouw van de bruggenwachters en sluiswachters die nog steeds staken. Ook in Brugge liggen tal van schepen vast.

Bij graafwerkzaamheden in Assebroek werd een gasleiding geraakt. Meteen werden de gasmaatschappij en de brandweer ter plaatse gestuurd. De buurt werd een tijdlang afgesloten voor alle verkeer tot het gevaar geweken was.

En op het WK Rolsstoelsnooker in Thailand heeft Bruggeling Kurt Deklerck toch maar weer een medaille behaald. Hij was goed voor een zilveren medaille.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!