VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Ook komend weekend zijn er weer gratis bussen van De Lijn in Brugge naar aanleiding van de kerstshopping. Verder zijn randparkings voorzien die voldoende aangeduid worden. In Brugge verwachten ze nu een drukker weekend met alle winterse events. In de hotels stellen ze goeie bezettingen vast tijdens de weekends. In de week blijft het nog kalmer tot aan de kerstvakantie.

De Brugse politicus Jasper Pillen stelt vast dat het schip de Belgica te weinig ingezet wordt voor onderzoek op zee. Er werd flink geïnvesteerd in het schip maar het wordt onvoldoende ingezet omwille van besparingen.

In het station van Brugge komt volgend jaar een groter aankondigingsbord voor de treinen. Nu hangen kleine schermen die niet zo duidelijk zijn. Het is de Brugse politica Annick Lambrecht die de situatie aankaartte. In het eerste semester van volgend jaar komt het groter scherm tussen de dienst toerisme en Relay.

Vanop de luchthaven van Oostende is een toestel opgestegen dat volgeladen is met hulpgoederen voor Gaza. De luchthaven van Oostende wordt regelmatig ingezet als luchthaven voor toestellen met hulpgoederen bij rampen en oorlogen. Nu dus ook weer.

De gemeente Koksijde heeft de Vlaamse autodelen award gewonnen.  Vorig jaar hadden ze er nog geen en nu staat de teller er al op negen deelwagens. Daarmee zijn ze volgens Vlaanderen de sterkst groeiende gemeente op vlak van autodelen. In Brugge kregen ze er vorig jaar een nieuwe aanbieder voor autodelen bij, namelijk Garage Caus.

De Stedelijke Raad voor Mensen met een Beperking viert vanavond het 45-jarig bestaan. De viering vindt plaats in het wijkcentrum Daverlo in Assebroek met toespraken van Burgemeester Dirk De fauw en schepen Pieter Marechal.

De nieuwe afvalkalender van IVBO valt vanaf nu maandag in alle brievenbussen van de gemeenten waar IVBO instaat voor de afvalophaling. De kalender zit in een nieuw kleedje met heel wat sorteertips en duidelijk aangeduid per maand de ophaalomenten van afval.

De gemeenteraad van Brugge komt op maandag 18 december opnieuw bijeen, dit voor de laatste keer dit jaar. Op de agenda staan er 36 punten in open zitting. Interpellaties zullen er normaal niet zijn. Dat is een jaarlijkse gewoonte zodat ze de avond dan nog kunnen afsluiten met een toast als afsluiting van het jaar.

Het komend weekend zullen er geen treinen rijden tussen Brugge en Blankenberge. Infrabel moet er werken aan de sporen. Er werd al eerder gewerkt aan de wissels bij het binnenrijden van het station in Blankenberge. Er worden vervangbussen ingelegd tussen Brugge en Blankenberge.

In Oostkamp kwam de nieuwe kindergemeenteraad bijeen. Febe Sercu werd verkozen tot kinderburgemeester. De jongelui bespreken thema’s die belangrijk zijn voor hen en ze geven hun voorstellen dan uiteindelijk door aan de Oostkampse Burgemeester Jan De Keyser.

En volgende week woensdag zal bij Tennisclub Bryghia in Sint-Kruis de eerste hightech indoorgolf openen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Ze kunnen dan in alle weersomstandigheden hun balletje komen slaan. Burgemeester De fauw zal de indoorgolf officieel openen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!