VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In Brugge komt er op zaterdag 16 december een late night shopping. Vijftig handelszaken in het Brugse centrum blijven die avond extra lang open. In combinatie met de lichtwandeling Wintergloed en de kerstmarkten verwachten ze heel wat volk. En het was voor Brugge alweer een druk toeristisch weekend, zowel shoppers als toeristen die afzakten voor de winterse events, een koetstocht door het verlichte Brugge of een boottochtje op de reien. De toeristische sector verwacht dat december een topmaand zal worden met heel wat overnachtingen.

De jaarlijkse kerstmarkt van Pamoya kon niet doorgaan in zaal de Raat in Oostkamp omwille van de werken in de Schooldreef. De kerstmarkt vond plaats in de Sint-Pieterskerk. Komend weekend is er de kersthappening van Shopping Oostkamp.

In Dudzele werd zaterdag een struikelsteen gelegd aan het monument voor de gesneuvelden, en wel voor wijlen Cyriel Huys. Hij was verzetsstrijder. De tegel kon niet meer gelegd worden aan zijn vroegere woonst gezien deze afgebroken werd voor de Zeebrugse haven. Ook in Sint-Kruis en in Sint-Andries werden struikelstenen gelegd.

Het Midwinterfeest in de Balstraat in Brugge is zondag een succes geworden. De standen waren van tal van ambachtslui van Handmade in Bruges. Je kon het Volkskundemuseum en ook de molen gratis bezoeken. Maar heel wat bezoekers betreurden dat de museumherberg de Zwarte Kat niet open was voor de gelegenheid.

Op de marktdagen van dinsdagnamiddag 19 december in Sijsele en op donderdagvoormiddag 21 december in Damme zal alles plaatsvinden in een heuse kerstsfeer. Daarmee willen ze de wekelijkse marktdagen extra promoten.

Stad Damme laat onderzoeken of ze in 2030 iets moeten organiseren rond 850 jaar Damme. De viering zou kunnen opgezet worden rond Damme en Maerlant. Eind deze maand start in Damme terug Wintersfeer met bloemencreaties van de Brugse florist Frederiek Van Pamel. Damme kon hem terug strikken en dat moet extra volk lokken. Meteen een opsteker voor de plaatselijke horeca.

Volgende week maandag komt de gemeenteraad voor het laatst dit jaar samen in Brugge. Er staan 39 punten op de openbare zitting van de raad. Normaal zijn er geen interpellaties gepland van raadsleden. Het is een gewoonte om geen interpellaties in te dienen voor de laatste zitting van het jaar.

Vanaf vandaag wordt de nieuwe afvalkalender van IVBO verdeeld in de gemeenten waar ze het afval ophalen. De afvalkalender zit in een nieuw kleedje. Je kan erop heel wat sorteertips vinden en per maand ook de data van ophaling voor de sector waar je woont.

De stad Brugge wil de Platse in Sint-Andries heraanleggen. Morgen dinsdag houdt het bestuur een infovergadering voor de omwonenden met toelichting van de plannen. Het infomoment vindt plaats in het cafetaria van Woonzorgcentrum Halllenhuis.

En Jong Male VV blijft aan kop van het klassement in tweede provinciale A van het voetbal. Ze wonnen zondagnamiddag met 6-1 cijfers tegen Lichtervelde. Tweede in het klassement Heist moest zaterdag niet spelen in Lissewege. Die wedstrijd werd uitgesteld.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!