VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Op 77-jarige leeftijd is in het AZ Sint-Jan in Brugge Nicole De Wolf overleden. Ze runde samen met haar man Firmin Stael zaliger het gelijknamige Brugse koetsenbedrijf. Nicole De Wolf was moeder van vier kinderen en had een souvenirwinkel op het Walplein in Brugge. In 1974 startten Nicole & Firmin ook met de Brugse Paardentram, populair voor een kroegentocht of als uitstap met de collega’s. En dat naast hun koetsenbedrijf dat 62 jaar geleden begon en daarmee het oudste in Brugge is. Om die reden dragen de koetsen van Stael nog altijd de nummers 1 tot en met 5. De Brugse Paardentram droeg Nicole De Wolf in de coronaperiode over aan haar kleindochter Emelie Prévot. De uitvaartplechtigheid van Nicole De Wolf vindt morgen vrijdag plaats om 11.30 uur in de aula van het crematorium de Blauwe Toren in Brugge. Aan de familie en nabestaanden onze oprechte deelneming.

Woensdag halverwege de voormiddag kreeg de Brugse brandweer melding van een woningbrand in de Kraaiendreef in Sint-Andries Brugge. Toen de pompiers ter plaatse aankwamen bleek het echter om een zwaar smeulende composthoop in de tuin te gaan. Door zelfontbranding was die flink beginnen roken. De brandweer had de situatie snel onder controle. Erger was het echter gesteld met de eigenaar want die werd na het horen van het nieuws dat er brand was uitgebroken thuis onwel en raakte betrokken bij een verkeersongeval op de Gistelsteenweg in Varsenare. De onfortuinlijke man werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Gisteren is het nieuwe vissersvaartuig Z.53 Van Eyck begonnen aan z’n allereerste zeereis. Het is eigendom van de familie Savels uit Heist en de Brugse televisiemaker Wim Lybaert is er peter van. Sinds zijn programma ‘Een jaar op zee’ is Lybaert een familievriend geworden, aldus de reders. Die laten ook weten dat het in dienst nemen van zo’n nieuwe vissersboot een miljoeneninvestering is. De Z.53 Van Eyck is een modern schip dat in staat is om duurzaam te vissen op zee.

En Bruggeling Frederiek Van Pamel palmt de komende weken Damme in voor wat de zesde editie van ‘Wintersfeer’ moet worden. Dat start vandaag en vindt plaats in het oude Sint-Janshospitaal dat tijdens de aankomende kerstvakantie het decor voor bloemenkunst wordt. Vorig jaar lokte ‘Wintersfeer’ ruim 13.000 nieuwsgierigen naar Damme. Volgens de Brugse bloemenkunstenaar die z’n eigen sfeervol aangekleedde zaak in de Ezelstraat in Brugge heeft, staat vooral ‘sfeer’ opnieuw centraal dit jaar. Het Kerstevenement in Damme wordt opnieuw mogelijk gemaakt dankzij de inzet van nogal wat vrijwilligers.

N-VA gemeenteraadslid Lode Vanneste heeft op de gemeenteraad in Beernem gepleit voor een afdak voor het voetbalterrein Drogenbrood in Beernem. De supporters moeten er nu in de regen de wedstrijden volgen.

De gemeente Knokke-Heist laat tegen het najaar van 2025 aan de Sluisstraat een nieuw dierenasiel bouwen. Het afgelopen jaar kregen ze in het asiel in Knokke-Heist 300 katten en honden binnen waarvoor ze opvang moesten zoeken.

In het woonzorgcentrum Ter Potterie in Brugge werd woensdag de 101ste verjaardag van Raoul Dekeyser gevierd. Hij werd destijds geboren in het Noord-Franse Rijsel. Raoul drinkt nog elke avond z’n porto of een elixir. In het woonzorgcentrum Lindenhove in Knokke Heist werd dan weer de 102de verjaardag van Marcel Lonneville gevierd.

En vanavond wordt stormtij verwacht aan de Vlaamse kust door de storm Pia. Staketsels zullen afgesloten worden omwille van de hoge waterstanden die verwacht worden. De situatie aan de kust zal vanavond goed opgevolgd worden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!