VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Vlaams Minister-President Jan Jambon kwam in Brugge het nieuw Vlaams Huis aan de Steenkaai officieel openen. Deze feestelijke gebeurtenis  werd door heel wat N-VA-mandatarissen uit het Brugse bijgewoond. Het Vlaams Huis zal dienst doen als N-VA-campagnesecretariaat maar ook als ontmoetingscentrum van de partij in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 9 juni en de lokale verkiezingen van 14 oktober volgend jaar. Jambon wees er tijdens z’n openingstoespraak op dat Brugge vanuit de Vlaamse regering op cultureel gebied fantastisch ondersteund wordt.

De lichtbelevingswandeling Wintergloed in Brugge is een groot succes. Die kon in de eerste 4 weken al zo’n 360.000 bezoekers op het parcours verwelkomen. Het lichtparcours geïnspireerd door het Noorderlicht en de lichtinstallaties zorgden bij het overgrote deel van de bezoekers voor zeer positieve en lovende reacties, zo zegt Schepen Franky Demon, ook Voorzitter van het organiserende Brugge Plus. Door het vele volk werd er extra signalisering geplaatst om zowel de automobilist als de wandelaar te sensibiliseren. Sinds Tweede Kerstdag worden er ook extra stewards ingezet om één en ander in goede banen te leiden.

Cercle Brugge zal het een tweetal maanden zonder sterkhouder Hugo Siquet moeten doen. Hij is out met een hamstringletsel, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Toen stond de 3-0 eindstand al op het bord. De 21-jarige rechterflankverdediger debuteerde op 12 september als Rode Duivel in de EK-kwalificatiematch tegen Estland. Cercle moet het vanavond op Anderlecht ook doen zonder spits en topscorer Kevin Denkey. Die is, zoals eerder al gemeld, teruggekeerd naar Togo omwille van het overlijden van z’n moeder. Anderlecht – Cercle is er vanavond om kwart voor negen.

En 15 cursisten slaagden in hun EHBO-cursus van het Rode Kruis Brugge. Ze kregen hun brevet uitgereikt door Voorzitter Nicole Vandecasteele. Die opende de bijeenkomst met te stellen dat ze hoopt dat de cursisten hun opgedane kennis nooit zullen moeten gebruiken. De 15 geslaagden die hun diploma ontvingen leerden bij het Rode Kruis Brugge wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verstikking, breuken, ontwrichtingen, vergiftigingen, hartaanval en beroerte, en uiteraard ook reanimeren.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!