VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Langs de Hogeweg in Sint-Andries Brugge is op Oudejaarsavond een man gewond geraakt bij verbouwingswerken aan z’n woning. Dat gebeurde toen hij even voor de middag een gasleiding raakte waarop er zich een kleine ontploffing voordeed. De man liep daarbij lichte brandwonden op. De Brugse Brandweer en een ambulance van de 112 kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Vlaamse Visveiling werd het voorbije jaar 12.500 ton verse vis aangevoerd. Dat is een daling met zo’n 6% in vergelijking met 2022. Er wordt nu meer inktvis aangevoerd waarvoor ze in Zeebrugge een nieuwe markt zullen moeten zoeken. Voor de komende jaren vrezen de vissers de gevolgen van de opgelegde tongquota en de Brexit.

Met een receptie voor vrienden, kennissen, klanten en collega-handelaars uit de Brugse Langestraat namen Johan Van Moorhem en Rita Peers van de bekende tweedehandsboeken- en platenzaak Den Elder afscheid. Beiden zijn nu 71 en richtten de zaak op in 1981. Ze worden nu opgevolgd door Niki Boterman en Axel Bossuyt. Rita Peers en Johan Moorhem zochten al een tweetal jaar naar een geschikte overnemer. De nieuwe uitbaters zijn grote muziekliefhebbers en verzamelaars. Beiden houden nog even hun vaste job aan maar gaan toch al op 6 januari van start, zodat Den Elder gewoon verder kan gaan.

Voetbal. De jaarlijkse Kerstactie van de Pro League ten voordele van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League, heeft dit jaar een recordbedrag van 157.365 euro opgeleverd. Dat maakte de belangenvereniging van de Belgische profclubs bekend. Het populairste shirt was dat van Club Brugge-goudhaantje Antonio Nusa; het wisselde van eigenaar voor 3.023 euro. Met de opbrengst van de shirt-veiling kunnen straks meer dan 1.000 kwetsbare personen en hun families gesteund worden om opnieuw stappen in de samenleving te zetten.

De spelers van de U16 van Basketbalclub Avanti Brugge namen deel aan een internationaal tornooi in Lemvig in Denemarken. Ze deden het er verre van slecht want ze wisten er de B-finale te winnen en eindigden zo derde. Avanti Brugge doet het overigens op alle fronten goed.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!