VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Volgens de Brugse politie is de overgang van oud naar nieuw in Brugge zonder grote problemen verlopen. De politie noteerde enkel kleine tussenkomsten. Zoals jaarlijks liep ’t Zand in Brugge mooi vol voor “Brugge Feest!”, dit jaar met een lasershow, maar ook daar geen noemenswaardige incidenten. Hier en daar in de stad werden naast vuurwerk ook bommetjes afgestoken, maar de politie kon onmogelijk achterhalen wie daar verantwoordelijk voor was. Enkelen waren wel flink boven hun theewater, maar al bij al niet meer dan pakweg tijdens een normaal weekend in Brugge.

De Vlaamse regering investeert 1,3 miljoen euro in 5 West-Vlaamse zwembaden. De Vlaamse overheid wil ze vooral structureel energiezuinig maken. Brugge krijgt daarvoor het grootste budget met om en bij de 600.000 euro. Die gaan naar het Interbad in Sint-Kruis. In de regio krijgen ook De Haan en Oostkamp geld van Minister Weyts en zo wordt de exploitatie voor de uitbaters op termijn betaalbaarder.

We meldden het eerder al, de Conzettbrug over de Coupure in Brugge werkt weer maar is wegens kapotte leuningen door de val van de brug nog niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Het brugdek zelf liep geen schade op en moest dus niet worden verwijderd voor herstelling, zoals eerst werd gedacht. De brug kan nog enkele weken buiten dienst zijn voor de vele fietsers en voetgangers en dat tot de leuningen hersteld zijn. Intussen is er geen hinder meer voor de pleziervaart van en naar de jachthaven aan de Coupure in Brugge.

Germaine Snauwaert viert vandaag haar 100ste verjaardag in het Mintus woonzorgcentrum Ter Potterie in Brugge. Ze woonde nog tot in 2019 thuis. De vrouw kreeg vijf kinderen. Haar man Medard Vanparijs runde destijds een bloeiende melkhandel.

De Totetrekkersgarde Brugge zal op 4 februari in zaal de Violier in Brugge het jeugdprinsenpaar Carnaval 2024 verkiezen. Ze hopen die namiddag op heel wat verklede kinderen. Het jeugdprinsenpaar mag dan meelopen in de jaarlijkse carnavalsstoet van Brugge.

In Oostende heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 157 bestuurders uit het  verkeer gehaald. Daarvan reden er slechts twee onder invloed van alcohol.

En jaarlijks, kort na Nieuwjaar, biedt het Brugse stadsbestuur haar inwoners een nieuwjaarsdrink aan. Burgemeester Dirk De fauw spreekt dan z’n nieuwjaarswensen uit waarna de Bruggelingen getrakteerd worden op een in Brugge gebrouwen biertje of een fair trade fruitsapje. Dit jaar is de afspraak volgende zondag 7 januari vanaf 11 uur. De Brugse Nieuwjaarsdrink vindt plaats op de Burg.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!