VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Zoals je gisteren al kon horen in ons nieuws heeft Premier Alexander De Croo opnieuw een gesprek gehad met pauselijk nuntius Franco Coppola. Dat ging eigenlijk over het bezoek van Paus Franciscus aan ons land maar daarin heeft hij andermaal aangedrongen dat de Paus de bisschopstitel afneemt van voormalig Bisschop van Brugge Roger Vangheluwe. In oktober steunde de eerste minister al die vraag van bisschop Johan Bonny, na de ophefmakende televisiereeks ‘Godvergeten’. Na een bezoek van Bonny schreef Vangheluwe eind september vorig jaar een brief aan de paus maar over de inhoud is niets geweten.

Zoals reeds eerder al gemeld in ons regio-nieuws starten vanaf nu donderdag ingrijpende werk-zaamheden op de Luchthaven Oostende-Brugge. De aannemer zal de start- en landingsbaan en de taxiwegen renoveren. Tijdens de werken is de luchthaven volledig gesloten. De aannemer zal daarbij lange dagen kloppenn van 6 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Uitzonderlijk zal ook ’s nachts en op zondag gewerkt worden. De werken nemen twee volle maanden in beslag en duren tot 27 maart. Het verloop van de werken en meer informatie erover kan je terugvinden op www.luchthaven-oostendebrugge.com/buurtinfo.

Frank en Darline van het Brugse hotel Malleberg in de Hoogstraat geven binnenkort de fakkel door aan hun opvolgers. Ze staan al 35 jaar in het hotel en runden voordien Hotel Lucca. Nu is het tijd om afscheid te nemen. Ze vonden gelukkig enthousiaste opvolgers.

In het Stadhuis in Brugge werd dinsdag de Triënnale voorgesteld. Binnen 80 dagen is het zover. Op 13 april gaan ze van start met 12 internationale kunstenaars. Hun werken zullen te bewonderen zijn in de Brugse binnenstad maar ook in Zeebrugge. Het event zal lopen tot en met 1 september. Brugge verwacht terug heel wat volk daarvoor.

In het saunacomplex Reposa in de Magerebossen in Ruddervoorde is er brand uitgebroken. De uitbater poogde nog zelf te blussen maar besliste om de brandweer te bellen. Er is rook- en roetschade.

De Herdersbrug in Dudzele was dinsdagvoormiddag een tijdlang afgesloten. Bovenaan de openstaande brug hing een man te bengelen. Het ging om televisieopnames. Het is niet duidelijk voor welke reeks of film. Eerder waren er ook al opnames op de binnenkoer van het Belfort.

Nog tot 5 februari kunnen groepen en wagens inschrijven voor de carnavalstoet in Zeebrugge in een organisatie van de Orde van de Zeesluffers. Prinses Kimberly van Holm kijkt er alvast naar uit. De stoet is gepland op zaterdag 17 februari. Dan is er ook carnavalsfoor in Zeebrugge. Op zondag 11 februari zijn er de grote stoeten in Heist en Blankenberge.

De site van de Gulden Kamer in Sint-Kruis Brugge krijgt  een nieuw kunstgrasveld. De stad zal nu vrijdag de plannen en het ontwerp toelichten. Op die manier kan er meer gesport worden na een periode met hevige regen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!