VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Vandaag starten in Zeebrugge de werken voor de heraanleg van het Marktplein. Het plein wordt een stuk onthard en voorzien van bomen en bloemenperken, zitbanken en picknickbanken. Er blijft voldoende plaats voor kermissen en de wekelijkse marktdagen op het plein. De carnavalsfoor zal dit jaar dus niet kunnen doorgaan op de Markt maar wel aan de Sint-Donaaskerk. De foor start op 10 februari en zal een week lang duren.

Vandaag komt de gemeenteraad van Brugge opnieuw bijeen. Op de openbare zitting staan er 30 punten die gevolgd worden door 19 interpellaties van raadsleden. Die hebben vooral te maken met de stationshal die voorlopig dicht blijft in Brugge, over de warmste week en ook over de wateroverlast na wegenwerken. De gemeenteraad kan je overigens van thuis uit online meevolgen.

In het BMCC op het Beursplein in Brugge lokte Auto Classics heel wat bezoekers. Belangstellenden kwamen met velen de prachtige oldtimers bewonderen. De organisatoren hadden gerekend op vijfduizend bezoekers. Het initiatief is destijds gestart als Auto Retro in Brugge maar door de afbraak van de Beurshalle zijn de organisatoren destijds verhuisd vanuit Brugge. Nu kwamen ze als het ware weer thuis.

Langs de Leopoldvaart Noord in Damme is het voorbije weekend tot een dodelijk ongeval gekomen. Een bestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam tegen een paal terecht. Zijn auto vatte meteen vuur. De bestuurder is ter plaatse overleden.

Morgen dinsdag zijn werken gepland aan de brug in Damme. Je zal dan in het centrum van Damme de brug niet kunnen oversteken. Omrijden moet via de vaste dam in Brugge.

Na vele jaren stopt Rik Strubbe zijn drankenhandel in Damme. Hij deed nog veel leveringen aan huis, voor horeca en evenementen maar ook voor bedrijven en particulieren. Omdat er geen opvolging is stopt de zaak van Rik Strubbe eind februari. En in Koolkerke stopt het buurtwinkeltje van Henriette en Raf in de Smallestraat. Ze runnen het er al 55 jaar en stoppen er nu uiteindelijk mee.

Nog tot en met woensdag is er Uitwijken wintereditie met een heus vuurspektakel. Het voorbije weekend waren ze te bewonderen in Assebroek en Sint-Kruis. Vandaag trekken ze naar Sint-Jozef.

De Ten Hove kaarters hebben hun kaartkampioen gevierd. Het gaat om Frieda Quaghebeur. Ze zijn 40 jaar geleden gestart als de Van Voldenkaarters. Nu kaarten ze in het nieuwe ontmoetingscentrum Ten Hove in de Barrièrestraat in Sint-Michiels.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!