VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Boze boeren hebben actie gevoerd in Zeebrugge. Ze hielden acties in en rond de haven. Vandaag zijn ze ook actief in Aalter waar het twee uur lang aanschuiven is voor wie naar Brussel moet. Omrijden kan best via de A11 snelweg. Maar ook vandaag blijven ze in Zeebrugge nog actief. Ook De Lijn heeft hinder van de boerenprotesten.  Intussen blokkeren ze ook al het complex in Lichtervelde.

Er komt een nieuwe buurtparking langs de Koolkerksesteenweg in Brugge Sint-Jozef. De Stad Brugge laat een groene parking voor 27 voertuigen aanleggen ter hoogte van huisnummer 76. Eens de buurtparking een feit is zou ze de huidige parkeerdruk langs deze drukke invalsweg moeten doen afnemen. Ze wordt gerealiseerd met waterdoorlatende materialen en grasdallen, zowel wat de toegangsweg als de parkeerplaatsen zelf betreft. De site wordt vervolgens ingezaaid met een aangepaste gras-soort en ook met klaver, zodat alles er groen bij zal liggen. De werken starten in de maand mei.

De medewerkers van de Mintus-Woonzorgcentra in Brugge maken kennis met ‘Wijzerzin’. Dat is een nieuwe visietekst binnen de WZC’s van Mintus met als kerngedachte dat elke bewoner, elke bezoeker en elke medewerker uniek is. Voorzitter Pablo Annys zegt dat Mintus voor iedereen een warme thuis wil creëren. Daarom, zo zegt hij, werd ervoor gekozen om de medewerkers te laten deelnemen aan workshops over ‘Wijzerzin’. Zorgmedewerkers, administratief en logistiek personeel: zij brengen deze visie immers dagelijks in de praktijk. Mintus wil dat alle betrokkenen dat vanuit eenzelfde filosofie kunnen doen. De visietekst ‘Wijzerzin’ moet ook mensen mobiliseren: de bewoners zelf, hun familie, bezoekers, vrijwilligers en buurtbewoners.

Het is extra druk in het buurtwinkeltje van Henriette Ameloot in Koolkerke. Haar winkeltje in de Smallestraat zal ze eind maart sluiten en dat na 55 jaar. Zij en haar echtgenoot Raftje gaan nu definitief op rust. Ze hadden een vast cliënteel. Heel wat kinderen kochten er destijds hun snoep voor of na school. Het koppel raakte gekend in heel Vlaanderen door een tv-reportage over authentieke buurtwinkels.

In Knokke-Heist zullen ze 800.000 euro investeren in de parking Lippenslaan. Er werd geschilderd, een betere bewegwijzering aangebracht en een nieuwe vloercoating voorzien. De parking voor 245 wagens vind je onder het Verweeplein in Knokke.

De verhuis van het Huis van de Bruggeling naar het vroegere woonzorgcentrum Minnenwater zal niet voor 2026 kunnen gerealiseerd worden. Men kan de ontwerpen voor de nieuwe administratieve site niet meer tijdig klaar hebben.

In het Astridpark of beter gekend in de volksmond als den Botanieken Hof in Bruggge worden de dolomietpaden heraangelegd. Eerst werden de Vesten onder handen genomen. Nu worden de wandelpaden in de parken aangepakt. Voor deze werken wordt 200.000 euro uitgetrokken.

In het AZ Damiaan in Oostende is professor Dokter Roland Stroobandt overleden. Hij was verbonden aan de UGent. Hij schreef heel wat werken over hartritemestoornissen.

Nu zondag zal er gewerkt worden aan de sporen richting Zeebrugge-Bad. De vertrektijden van en naar Zeebrugge-Bad kunnen zondag wijzigen.

Club Brugge is dinsdagavond niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel tegen KV Kortrijk. Heel wat fans van blauwzwart waren na de wedstrijd teleurgesteld over de prestatie van hun ploeg. Cercle Brugge ging flink verliezen op het terrein van Westerlo met 4-2 cijfers. Groen-Zwart kon nog milderen maar na een half uur wedstrijd stond het al 4-0 achter.

En in Damme hebben ze een nieuwe stadsdichter. Het gaat om Steven Desmet. Hij neemt na twee jaar de fakkel over van Nina Everaert. De nieuwe stadsdichter werd  aangesteld op Gedichtendag.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!