VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De lokale Politie Brugge heeft zopas drie jeugdinspecteurs aangesteld om in contact te treden met jongeren en scholen. De bedoeling daarvan is om de kloof met jongeren te dichten, een positiever imago te creëren en zo overlast en criminaliteit tijdig te voorkomen. Het nieuwe project werd gelanceerd op het Brugse stationsplein waar voor de gelegenheid enkele tentjes werden opgeslagen. Op die plek passeren dagelijks vele honderden jongeren; de drie jeugdinspecteurs boden hen meteen een kopje koffie en chocolade aan om zo kennis te maken. Burgemeester Dirk De fauw zegt dat incidenten met jongeren in de stad eigenlijk de aanleiding waren om het project op te starten omdat hij vindt dat jongeren de politie beter als vriend hebben. De nieuwe jeugdinspecteurs zullen in dat verband ook samenwerken met de Brugse scholen. De directies hopen op vlotte communicatie in twee richtingen.

De Bruggelingen kregen vandaag een Be Alert bericht op hun gsm. Ze kregen een waarschuwing voor de storm van deze namiddag en avond. De storm Louis zal aan de Vlaamse kust zorgen voor een krachtige wind. Bruggelingen werden gevraagd weg te blijven uit parken en bossen. In Oostende nemen ze ook hun voorzorgen voor de storm. Daar worden de staketsels afgesloten uit voorzorg. De provincie zal haar provinciale domeinen sluiten omwille van de zware storm. In Blankenberge mag je niet op de Pier of het staketsel.

Het cruiseschip MSC Euribia is de voorbije nacht in Zeebrugge blijven liggen. Ze moesten gisterenavond vertrekken naar het Franse Le Havre. Ze vertrekken pas vanavond rond 18 uur vanuit Zeebrugge. Hopelijk zal de storm daarbij niet zorgen voor hinder.

In het AZ Alma in Eeklo hebben ze een nieuwe chirurgische robot in gebruik genomen. Die zal ingezet worden op de dienst urologie. Deze dienst werkt samen met de dienst urologie van het AZ Sint-Jan in Brugge. Door het gebruik van de robot kan de herstelperiode voor patiënten verminderd worden.

In Koksijde zijn ze op zoek naar een nieuwe molenaar voor de Zuidabdijmolen. Ze willen een opvolger voor Patrick Geryl die 35 jaar lang molenaar geweest is en nu de fakkel wil doorgeven. Hij heeft ontelbare keren de molen beklommen om er mensen rond te leiden.

In de Stadshallen van Brugge is er komend weekend Reismarkt. Andere reizigers komen uitleg geven over hun favoriete bestemming. Het is een jaarlijkse organisatie van de vzw Wegwijzer. Na al die jaren is Reismarkt een echt begrip geworden.

Arthur Dendooven is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de broers die instonden voor de uitbating van Hof Ter Doest in Lissewege. De uitvaart is nu zaterdag gepland in de kerk van Lissewege. In de horeca-familie heeft de jonge garde inmiddels de fakkel overgenomen. Ze runnen nu vier horecazaken en hebben hun eigen gin waarmee ze onlangs in de prijzen gevallen zijn.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!