VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Op de vooravond van de Carnavalsstoet in Brugge heeft de voorzitter van de Brugse Carnavalsraad, Francis Degroote, nog een keer gepleit voor een schepen van Carnaval én een optrekken van de stedelijke subsidie. Er nemen dit jaar 25 wagens en karren deel aan de Brugse stoet en dat is een record. Carnaval is dan ook aan een heropleving toe in Brugge, zo zegt de 55-jarige Assebroekenaar. Hij trad vorig jaar in de voetsporen van Roland Moerkerke. Die is 77 en vond het tijd om de scepter door te geven aan de volgende generatie. Francis Degroote is ook voorzitter van De Feestneuzen uit Sint-Kruis, voormalig Prins van de stad Brugge en beroepshalve aannemer voor de installatie van de kerstverlichting en de bouw van zwembaden. De Carnavalsstoet trekt zaterdagnamiddag door de straten van de Brugse binnenstad.

Tijdens storm Louis kreeg de Brandweerzone1 donderdagavond 50 oproepen binnen. In de brandweerzone Westhoek ging het om 80 oproepen. In Kortemark was er veel schade door een windhoos.

In Torhout zijn inbrekers op pad geweest. Er werd ingebroken in woningen in de Pastoriestraat en in de Meibosstraat. In beide gevallen werd de deur open gepraamd. In één van de woningen werden er juwelen gestolen.

De stad Brugge zoekt naar uitbaters voor de openbare toiletten in de Magdalenakerk aan den Botanieken Hof in Brugge. Kandidaten kunnen zich melden bij de Stad.

In mei is er terug het maritieme event Oostende voor Anker. De organisatoren verwachten 150 schepen in de stad aan zee waarvan enkele erg uitzonderlijke. Het event lokt jaarlijks vele duizenden bezoekers.

Damme heeft het goed gedaan bij de uitreiking van de Q labels, de kwaliteitslabels voor toerisme die toegekend worden door Westtoer. Ze kregen meerdere labels toegekend. Er waren labels voor Toerisme Damme, brasserie het Oud Sanatorium en ook voor het Maïsterplan.

De partij Groen heeft een aantal interpellaties ingediend voor de komende gemeenteraad in Brugge, ondermeer over de vochtproblemen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en over het verdwijnen van echte bruine cafés in Brugge. Op de raad van maandagavond moeten 43 punten behandeld worden in open zitting.

In Heist worden de laatste werken uitgevoerd aan de Heldentorens. Het gaat om een indrukwekkend ontwerp van een Nederlands architectenbureau. Ze worden hét symbool van het nieuwe Heist, ook al van ver te zien. In maart is er nog de omgevingsaanleg.

Na de carnavalsdagen in Heist werd dit jaar 18 ton afval opgehaald. Door het confettti verbod vermindert het afval aanzienlijk. Morgen zaterdag viert Brugge carnaval met ’s namiddags dus een grote carnavalsstoet.

Op de televisie komt er na Chantal binnenkort een nieuwe politiereeks. De beelden werden gemaakt in De Haan. De reeks Chantal lokt intussen heel wat West-Vlaamse kijkers.

Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Deinze werd donderdagavond onderbroken. De oorzaak was een storing van in een bovenleiding. Die zou pas vandaag terug hersteld worden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!