VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Isolde Van Cleeven heeft zondag de bakwedstrrijd gewonnen aan de molen van Hoeke ter gelegenheid van Open Monumentendag. Ze maakte een pruimentaart met het meel van de molen. Een jury uit het programma ‘The Bake Off’ proefde en quoteerde.

De Vlaamse kust heeft een bijzonder druk weekend achter de rug. Er was een massa volk op de stranden. De treinen zaten snel vol en ook op de snelweg was het vaak aanschuiven. In de badplaatsen was het vaak zoeken naar een parkeerplaats. De hotels noteerden heel wat last minute reservaties voor de nacht van zaterdag op zondag.

Op de baan tussen Lissewege en Zeebrugge was er vanmorgen een grote controle van de Douane en Vlabel. Heel wat wagens werden uit het drukke verkeer gehaald. Vlabel, zeg maar de Belastingen, controleert op de betaling van de autobelasting.

Er is in de nacht van zondag op maandag een grote stroompanne geweest in de Brugse regio, meer bepaald in Sint-Jozef en in Sint-Kruis. Iets na 1 uur is de stroom er uitgevallen.

Heel wat motorrijders zijn van plan om een laatste eer te betuigen aan wijlen Stefaan Lycke. Hij kwam met zijn moto ten val in Battice met de moto van zijn werkgever de Douane. Het slachtoffer woonde in De Haan en wass vader van een zoon. Hij was ook regelmatig actief in de horeca.

Aan de Canadabrug in Brugge is er vandaag de bevrijdingsherdenking. Er worden bloemen neergelegd namens de provincie, de stad en Defensie. Nadien trekt het gezelschap richting Zevenkerken. Het is een jaarlijkse traditie. Het was aan de Canadabrug dat in 1944 de eerste troepen Brugge binnenreden voor de bevrijding van de stad.

In Jabbeke is er vanavond voor de eerste keer na de vakantie terug gemeenteraad. Op de agenda staan er twaalf punten in openbare zitting.

De vinkenmaatschappij Noordervink uit Sint-Michiels had zaterdag iets te vieren. Ze bestaan 85 jaar. Burgemeester Dirk De fauw ging de leden feliciteren. De burgemeester mocht het voorbije weekend ook de expo van 40 jaar Arsbroek openen in De Biekorf in Brugge en de nieuwe aanlegsteiger van de Zeescouts in gebruik nemen.

En in Brugge kwam het voorbije weekend de Orde van de Tempeliers samen. Ze hielden zaterdag een optocht door de stad vergezeld van een doedelzakspeler. De leden helpen kansarme gezinnen uit Brugge.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!