VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Brugge blijkt één van de amper 14 Vlaamse steden en gemeenten te zijn die ingaan op de oproep van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor van CD&V om tegen betaling extra asielzoekers op te vangen. Dat meldt KW. Stefaan Sintobin van Vlaams Belang reageert ziedend, zo meldt de krant. Maar Burgemeester Dirk De fauw zegt dat er geenszins sprake is van een grote uitbreiding. Tien jaar terug waren er 180 plaatsen, nu nog maximaal 100, aldus nog de Burgemeester. Toch zal hij zich op de volgende gemeenteraad aan een interpellatie mogen verwachten van Vlaams Belang.

Tom Bonny is de nieuwe dirigent van de Harmonie Poldergalm Dudzele. Hij speelt al jaren muziek in Heist waar hij woont. Zijn vader is er dirigent en zijn moeder en broer spelen mee in de harmonie van Heist. Verder speelt Tom ook nog in de harmonie van Izegem.

En de Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke heeft zondag hulde gebracht aan Henriette en Raftje van het kruidenierswinkeltje in de Smallestraat. Eind deze maand stoppen ze hun winkel. Ze mochten al heel wat volk verwelkomen dat het koppel het beste wil wensen nu ze op rust gaan.

In het domein Beisbroek in Sint-Andries werd zaterdag een liefdesdreef aangeplant. 112 Bruggelingen hebben er nieuwe lindebomen aangeplant. In hetzelfde domein was er zondag een gezinsdag om padden over te zetten. Jaarlijks helpen heel wat vrijwilligers met de overzet van padden, salamanders en kikkers zodat ze niet dood gereden worden.

De Koninklijke Handbooggilde Karel De Goede uit Brugge vierde enkele van haar notoire leden tijdens het jaarlijkse patroonsfeest in haar lokalen. Deze schuttersgilde werd in de vorige eeuw opgericht in het jaar 1927 en heeft sinds de tachtiger jaren onderdak in het gebouw van de Koninklijke en Prinselijke Hoofdgilde Sint-Joris Staelen Boog in de Brugse Stijn Streuvelstraat. De verdienstelijke confraters die gehuldigd werden bij Karel De Goede waren Hugo van Herzeele voor 50 jaar lidmaatschap, raadslid Emile Thys voor 25 jaar en Hoofdman Jan De Busscher voor inmiddels 30 jaar lidmaatschap van de Eed.

In Torhout was er zondag de jaarlijkse carnavalsstoet. Ze mochten heel wat groepen verwelkomen. Op de Markt en op de Burg was er kermis. In Lissewege mocht de Orde van de Pret zaterdagnamiddag 15 groepen met hun wagens verwelkomen voor de stoet. Nu zondag is er carnavalsstoet in Veldegem.

82% van het personeel van het Mintus woonzorgcentrum de Vliedberg in Sint-Pieters liet zich inspuiten met een griepvaccinatie. Het was de hoogste graad van alle woonzorgcentra van Mintus. De frietmobiel kwam lang om het personeel te bedanken.

In Clos du Midi in Sint-Andries werd de 100ste verjaardag gevierd van Daniel Leplae. Hij is één van de 47 eeuwelingen waarvan er maar liefst 39 van het vrouwelijke geslacht zijn.

De bekende wafelzaak Chez Albert met vestigingen in de Brugse binnenstad opent binnenkort een nieuwe vestiging in het Brugse station. Ze waren voordien ook al actief in het station van Antwerpen Centraal. In de Breidelstraat in Brugge is het vaak aanschuiven bij deze zaak.

In de Noordzandstraat in Brugge is de nieuwe modezaak Les Soeurs gestart. Het is hun zevende vestiging. Ze waren al eerder actief in Knokke en in de grote steden Gent en Antwerpen. De Brugse schepen Pablo Annys ging de zussen veel succes toewensen.

Jong Male VV blijft aan kop in het klassement van tweede provinciale A van het voetbal. Ze gingen zondag winnen met 1-2 op Hooglede. Zondag organiseerde Jong Male trouwens ook hun ontbijtbuffet waarop ze heel wat eters mochten verwelkomen.

En de Brugse basketbalclub Avanti Brugge blijft aan de leiding van het klassement. Ze gingen zaterdag uit winnen op Royal Waterloo. Het werd 72-89. Komend weekend moet Avanti Brugge het thuis opnemen tegen Anderlecht.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!