VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Vanaf zaterdag 30 maart mogen de terrassen in Brugge weer uitgebreid worden. Momenteel bevinden we ons nog in de zogenaamde ‘terrasperiode 2’. Daarbij worden losse terrassen geplaatst. Deze terrassen bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel, met een maximale diepte van 4 meter, tegen de gevel van de zaak en niet breder dan de gevel. Maar op Stille Zaterdag 30 maart begint terrasperiode 1, waarbij de terrassen uitgebreider mogen zijn en zo worden uitgebaat tot en met de laatste zondag van de kerstvakantie, 5 januari 2025. Het losse terras moet worden geplaatst volgens de toegekende vergunning.

Eind 2020 lanceerde de Jeugddienst van Stad Brugge de projectsubsidie ‘Vergroen je Speelplaats’ om meer groene en avontuurlijk ruimte te geven aan kinderen en jongeren. En met succes blijkbaar want al vijftien scholen kregen de middelen en de begeleiding om hun speelplaats te vergroenen. En ook dit jaar wil de Stad een nieuwe oproep doen aan de scholen op Brugs grondgebied. Via een laagdrempelig subsidie van 15.000 euro wil de stad Brugse scholen aanmoedigen om in hun school een groene speelruimte te voorzien. Hiervoor worden elk jaar vijf scholen geselecteerd. Het Regionaal Landschap Houtland & Polders begeleidt de scholen inhoudelijk aan de hand van een participatietraject en doet dat samen met de leerlingen.

In Brugge is op 93-jarige leeftijd Raf Alloo overleden. Hij was erg gekend als jarenlange uitbater van Pub het Vijvershof in de Alfons de Baeckestraat in Sint-Michiels. Hij werkte ook een tijdlang in het Boudewijnpark waar hij instond voor de verhuur van bootjes en kapitein was van de Mississipi boot op de vijver van het pretpark.

Brugge krijgt er een nieuw event bij namelijk het festival Mirage. Het zal plaatsvinden tussen de molens langs de Brugse Vesten.

Twee leerlingen van Brugse scholen hebben de prijs gewonnen van de tekenwedstrijd voor de komende Brugse Meifoor die op 19 april start. Het gaat om de school de Kantelberg in Sint-Kruis en de Zessprong uit Sint-Andries. Beide leerlingen mogen met hun klas gratis naar de Meifoor. De schepen voor foren trok maandag met enkele foorhouders naar de klassen.

In Brugge werd een internationaal snookertornooi gehouden. Kurt Deklerck haalde zilver op dit tornooi. De Bruggeling doet het uitstekend en blijft maar medailles halen.

In Brugge komt er een campagne om hondenvriendelijke zaken te promoten. Daar worden honden toegelaten. Nog in heel wat zaken mogen honden niet mee naar binnen. Heel wat hondenbaasjes betreuren dat vaak.

De brandweerzone 1 West-Vlaanderen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor hun brandweerposten. Ze zullen daarvoor uitpakken met heel wat campagnes en opendeurdagen om nieuwe mensen te vinden. Het gaat alles samen om 90 nieuwe mensen die Zone1 wil aantrekken.

En Play Off 1 van het voetbal start zoals eerder al gemeld op zaterdag 30 maart. Op Paasmaandag 1 april om half twee is er meteen al de derby Cercle – Club. Op speeldag 2 is er topper Club Brugge – Anderlecht, meer bepaald op zondagavond 7 april om half zeven. Union – Cercle Brugge is er eerder die dag om half twee.

 

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!