VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In Sint-Kruis Brugge is Rudi De Windt overleden. Hij was goed gekend in de gemeente en hielp bij heel wat verenigingen onder meer bij het Feestcomité Sint-Kruis, bij de jaarlijkse septemberkermis en ook bij Kerstival. Verder was Rudi ook actief voor het ACW, Beweging Net en ook bij de Derbyschutters. Hij heeft vele jaren gewerkt in de technische dienst van het Sint-Jansziekenhuis. De uitvaart van Rudi De Windtnis gepland volgende week dinsdag in de aula van het Uitvaartcentrum Bleyaert aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis.

In Sluis is aan de Hogeweg een 21-jarige Belg om het leven gekomen bij een motorongeval. Hij kwam terecht tegen een boom. De man was op slag dood. De oorzaak van het ongeval wordt momenteel nog onderzocht.

Het gebouw van het Loodswezen in Nieuwpoort krijgt een nieuwe invulling met take away en terras beneden, restaurant op de eerste verdieping en een rooftopbar op de tweede. De nieuwe zaak opent komend weekend de deuren. Ze zoeken trouwens nog naar jobstudenten en flexi’s.

In de provincie West-Vlaanderen worden de laatste weken heel wat campers gestolen. De dieven sloegen al toe in de regio van Kortrijk, Veurne en Ieper. Eigenaars van campers worden gevraagd de nodige maatregelen te nemen om diefstallen te voorkomen.

De MUG Heli moest dinsdag alweer verschillende keren uitvliegen voor dringende medische tussenkomsten. Het team moest naar Oostkerke, Blankenberge en De Haan. Van Cewez Zeebrugge kregen ze onlangs een flinke cheque voor hun werking.

Op 1 mei is er terug Red Rock Rally in het Astridpark in Brugge met tal van optredens van bands. Ze verwachten als topper die avond Absynthe Minded.

In de kerk van Tielt hebben dieven de offerblok opengebroken op zoek naar geld. Daarbij werd een koevoet gebruikt. De lokale politie is een onderzoek gestart naar de feiten.

Van 2 tot 13 april laat de Vlaamse Waterweg werken uitvoeren aan de Katelijnebrug in Brugge. De brug is dan niet toegangelijk voor het verkeer, ook niet voor fietsers. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien via de hoge Katelijnebrug en de Bargeweg, dit in beide richtingen. De werken worden uitgevoerd tijdens de Paasvakantie om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!