VBRO Evergreen

Rijweg Brugse Smedenstraat wordt hernieuwd

De Smedenstraat in de binnenstad van Brugge krijgt een opwaardering. Tussen 5 februari en 22 maart 2024 werkt aannemer APK aan de heraanleg van de rijweg.

Vernieuwde rijweg

“We vernieuwen het volledige wegdek, zo’n 1.100 m² aan rijweg. De bestaande mozaïekkeien worden uitgehaald, waarna we de fundering van de straat aanpassen en de mozaïekkeien opnieuw plaatsen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Burgemeester Dirk De fauw: “De bestaande parkeerplaatsen in de straat blijven behouden. Ook zijn er momenteel vier laad- en loszones in de straat, deze blijven behouden. Waar nodig wordt een plaatselijke herstelling voorzien.”

Groene straat met bloempotten en fietsnietjes

“In 2022 zorgden we voor een mooie vergroening van de Smedenstraat: een groenvak van 25 m² werd aangelegd en 10 cortenstaal bloembakken werden geplaatst. Ook hebben we twee banken in de straat geplaatst, zodat bezoekers even kunnen uitrusten. Groen in een winkelstraat zorgt ervoor dat mensen er graag komen winkelen. Daarom doe ik een oproep aan alle handelaars om een gevelplant aan te planten. Zo maken we de straat nog gezelliger”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Vorig jaar werden al fietsnietjes in de straat geplaatst.

Investering en timing

De werkzaamheden starten op 5 februari en zullen, behoudens onvoorziene omstandigheden, op 22 maart afgewerkt zijn. Aannemer APK voert deze werkzaamheden uit. In totaal investeert het stadsbestuur zo’n 95.000 euro in het vernieuwen van de Smedenstraat.

Verschillende vernieuwingen in de binnenstad

“De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn het minst druk. Ieder jaar pakken we op dit moment een drukbezochte straat aan. Zo konden we deze legislatuur verschillende straten in de binnenstad vernieuwen. De rijweg in de Jan Breydelstraat, de Sint-Amandstraat, het Huidevettersplein, de Blinde Ezelstraat, het Kraanplein, Jan Van Eyckplein, de Wollestraat en Zuidzandstraat zijn reeds vernieuwd. Nu is de Smedenstraat aan de beurt, ook in de Spiegelrei wordt de rijweg momenteel heraangelegd”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.

Foto@Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!