VBRO Evergreen

Sensibiliseringsactie rond achterlaten van dieren in auto

De Stad Brugge lanceert opnieuw de campagne ter voorkoming van het achterlaten van een dier in de wagen bij warm weer. Schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis: “Bij warm of matig warm weer kan de temperatuur in een afgesloten wagen razendsnel stijgen. Met deze actie willen we baasjes die hun huisdier in de auto achterlaten bewustmaken dat bij warm of matig warm weer de temperatuur binnen in een afgesloten wagen razendsnel stijgt. Bij een buitentemperatuur van amper 21° kan de temperatuur in de wagen na een halfuurtje al oplopen tot 40°. Men kan zich voorstellen dat het bij een buitemperatuur van 32° – zoals afgelopen weken – in de wagen warmer wordt dan 50°C. Ook wanneer de wagen in de schaduw staat en met het raam open kan de temperatuur zodanig oplopen dat het dier in de wagen oververhit geraakt of zelfs kan sterven. Misschien heeft het baasje niet de intentie om lang weg te blijven maar de situatie kan voor het dier alsnog levensgevaarlijk zijn. Wie een dier in nood ziet kan de hulpdiensten bellen op 101 of de Lokale politie Brugge op het nummer 050 44 88 44.”

Dit jaar wordt deze boodschap nog duidelijker in de kijker gezet. Via sociale media wordt bij warme dagen een hitte-alert gegeven, 500 A2 affiches worden bedeeld aan Brugse handelaars en 30 000 broodzakken brengen deze boodschap tot in de huiskamer.

Wie wil meehelpen aan deze sensibilisatieactie kan affiches en/of digitaal beeldmateriaal vragen via dierenwelzijn@brugge.be.

Foto: Brugs Radiohuis

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!