VBRO Evergreen

Sloop gebouwen Scharphoutsite Lissewege

De huidige gebouwen op de Scharphoutsite maken plaats voor kwalitatieve en duurzame vrijetijdsinfrastructuur voor de Lissewegenaars. De bestaande gebouwen worden vanaf maandag 6 maart 2023 door de aannemer met grote kranen gesloopt.

Schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet: “De gebouwen die we vandaag slopen, dateren uit 1979 en zijn volledig verouderd en uitgeleefd. De sloop zal een achttal weken duren. Zowel de gebouwen zelf als de verharding op de site worden verwijderd. Ook deze sloop doen we met de grootste zorg, bijvoorbeeld door het aanwezige asbest op een zeer veilige manier te verwijderen.”

Het nieuwbouwproject pioniert in circulair bouwen. De principes van het duurzaam bouwen zullen niet enkel ten volle worden toegepast in de nieuwbouw, maar ook bij deze sloop.

“Daarom hebben we voor de aanbesteding van de sloop een aannemer aangesteld die de beste garanties gaf dat de materialen grondig gesorteerd worden en zoveel als mogelijk gerecupereerd en gerecycleerd worden”, zegt schepen Minou Esquenet. “Zo zal de aannemer alle interieurelementen die eenvoudig hergebruikt kunnen worden demonteren en bijhouden. Het gaat dan bijvoorbeeld om spoelbakken, lavabo’s en legplanken.”

Na de sloop gaan de bouwwerkzaamheden van start. “Momenteel leggen de ontwerpers de laatste hand aan het bouwdossier. Binnenkort schrijven we de aanbesteding voor de aannemer uit. In het najaar starten we met de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe, duurzame ontmoetingscentrum, die een echte ‘living voor Lissewege’ zal worden”, aldus schepen Minou Esquenet.

Voor de sloop aangestelde firma is Cosmo uit Destelbergen, voor een bedrag van 98.312€ excl btw.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!