VBRO Evergreen

Studenten organiseren escape game ‘Student Break-out’

Vier studenten van het tweede jaar sport en bewegen organiseren op dinsdag 21 en woensdag 22 maart in samenwerking met Brugge studentenstad een gratis escaperoom in het Entrepot.

Schepen van Brugge Studentenstad Mathijs Goderis : “Elk jaar participeert Brugge Studentenstad aan een van de Small Business Projects van de opleiding Sport en Bewegen van Howest. Bij een Small Business Project krijgt een groep van vier studenten de opdracht om in team een ondernemingsidee te bedenken en het vervolgens effectief uit te voeren in de praktijk. De studententeams gaan dus operationeel en krijgen de kans om te proeven van het ondernemerschap binnen een veilige, beschermde context. Ze doen dit in samenwerking met een professionele partner die coördineert, ervaring deelt en bijstuurt waar nodig. De events die de studenten van Sport en Bewegen organiseren hebben als doel mensen aan het bewegen te krijgen. Zo ontstaat er jaar na jaar een extra aanbod aan kwalitatieve events waardoor heel wat studenten aangezet worden om te bewegen. Elke Brugse hogeschool-of universiteitsstudent kan kosteloos deelnemen en voor of na het spel kunnen de studenten blijven hangen in de gezellige bar die ook door hetzelfde studententeam uitgebaat wordt. De opbrengst gaat naar het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’.”

Schepen van Sport Franky Demon : “Dit jaar heeft het team dat een event voor Brugge Studentenstad moest uitwerken een escape game bedacht. Loïc van Wieringen, Sander Maegerman, Jana Philips en Maiyhé De Coste, vier studenten van het tweede jaar sport en bewegen organiseren twee dagen de escape game  ‘Student Breakout’. Een mysterieuze escape room waar de spelers zowel fysieke als cognitieve taken in een blacklight sfeer tot een goed einde moeten brengen. Samenwerking is daarbij een absolute vereiste. Aan een escape room is altijd een verhaal verbonden, bij Student Breakout is er een moord gepleegd tijdens het feest van het jaar. Deelnemers moeten erachter komen wie de moordenaar is…”

“Brugge Studentenstad probeert doorheen het jaar steeds waar mogelijk studenten bij haar werking te betrekken. Daarom is het deelnemen aan de Small Business Projects van Howest zeker een meerwaarde binnen het aanbod van Brugge Studentenstad. Het is erg fijn om nauw samen te werken met jongeren en hun ideeën te helpen realiseren. Ik ben alvast benieuwd of wij straks met ons team van Brugge studentenstad de weg naar buiten zullen vinden”, sluit schepen Mathijs Goderis nog af.

 Brugge Studentenstad is de succesvolle samenwerking tussen Stad Brugge, Howest, VIVES, KU Leuven campus Brugge, Zowe Verpleegkunde, Vesalius Verpleegkunde en het Europacollege. Samen staan we in voor een leefbare stad voor onze studenten, met aandacht voor een vlotte en veilige mobiliteit, degelijke huisvesting, voldoende studeerlocaties en de nodige portie ontspanning via sportieve en culturele evenementen.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!