VBRO Evergreen

The Battle of Bruges officieel voorgesteld

In het weekend van 23 en 24 april 2022 organiseert vzw Beastwood met de steun van Stad Brugge  ‘The Battle of Bruges’, een tweedaagse Skateboard/Skate Art Event.

Sinds juni 2021 is Beastwood Skatepark de nieuwe trekpleister in regio Brugge. Gevorderde en beginnende skater trainen er op hun tricks doorheen de wekelijkse openingsuren. Daarnaast biedt Push Skateboard Academy skateboardlessen en skateboardkampen in het nieuwe indoor skatepark om zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met de sport en talent naar de top te begeleiden. Ook sociale organisaties kunnen in Beastwood terecht voor skateboard- en graffiti workshops via het Skate & Create project.

De kantine van het skatepark dient ook als galerij (Beastwood Street Market) voor graffiti & street art exposities. Creatievelingen laten zich er inspireren door de kunstwerken en de urban art bibliotheek.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “In het weekend van 23 en 24 april organiseert Beastwood The Battle of Bruges. Dat is een tweedaagse Skateboard/Skate Art Event waar de ‘plank met de vier wieltjes’ centraal staat. We zijn blij dat we dit evenement voor en door jongeren vanuit het stadsbestuur kunnen ondersteunen. Met een goedgevuld programma komt iedereen die de skatecultuur een warm hart toedraagt, hierbij goed aan zijn trekken.”

Op zaterdag 23 april inviteert Beastwood de legendarische New-Yorkse Graffiti Artist Cope2 voor een live show en signeersessie. Kunstverzamelaars krijgen er de mogelijkheid om een ‘limited edition’ skateboard deck te kopen met artwork en handtekening van Cope2. Extra gadgets voor the early birds, Graffiti Jam en Skateboard Contest voor de jeugd en niet gesponsorde skaters. Op zondag 24 april organiseert Beastwood (in samenwerking met Raion) een skateboard contest voor gesponsorde skaters, met een prijzenpot van €1.500. De finalist die de wedstrijd wint, mag zich een jaar lang de Brugse Kampioen Street Skateboarden noemen.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Zoals de naam van het evenement al zelf zegt, is het een geslaagde combinatie van skatecultuur en kunst. We ondersteunen dit dan ook graag met onze cluster Cultuur en Stad Brugge, en appreciëren het zeer dat de kunstenaar een canvas en skateboard als souvenir wil schenken aan het toekomstige tentoonstellingshal BRUSK.”

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!