VBRO Evergreen

The Bridges was opnieuw een succes

Na het succes van de eerste editie van The Bridges bespeelde Wietse ook dit jaar de stad opnieuw met een streetart-tour. Deze keer breidde het concept uit naar Lissewege, Zwankendamme, Zeebrugge, de haven en omstreken. En daarom werd het concept ook omgedoopt in The (Sea) Bridges.

“De speelse omgang met beelden en verhaallijnen resulteert in gevarieerde stijlen van jonge artiesten. We zijn aan de slag gegaan met dezelfde thematiek als bij de eerste editie: cultuur en klimaat. Opnieuw combineren we de rijke cultuur van Brugge met het blijvend relevante thema ‘klimaat’. De locatie van deze editie laat ons toe ook met het element ‘zee’ te spelen. Een element dat perfect aansluit bij de andere thema’s. Denk maar aan de stijging van de zeespiegel, opvangen van vluchtelingen, beschermen van natuurgebieden,enz… Ik ben alvast trots op deze nieuwe pareltjes waarbij Street Art het bewijs is van verbinding tussen onze deelgemeenten”, zo zegt curator Wietse.

Hij mocht voor deze editie een aantal Brugse artiesten en andere nationale kunstenaars verwelkomen:

– Simo, Zeebruggelaan 14

– Nigel Leirens, Vismijn 7

– Bué The Warrior, Ploegstraat 37

– Frieke Verlé, Watergang 31

– Viktoir Viktoir, Ploegstraat 26

– Tuzq One, Noordzeestraat 4

– Sammy Slabbinck, Zwankendammestraat 10

Zelf ging hij aan de slag aan de Lisseweegse Steenweg 64.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Als schepen van Cultuur vind ik het ontzettend belangrijk dat cultuur aanwezig is over het hele grondgebied van onze stad. Tijdens ‘Bridges’ gingen kunstenaars samen met Wietse op zoek naar geschikte locaties op de grens tussen de historische binnenstad en de deelgemeenten. Nu kiezen zij resoluut voor Zeebrugge en directe omgeving. We willen als stadsbestuur verder inzetten op een gevarieerd cultureel aanbod dicht bij de Bruggeling. Zoals we dit al eerder deden met onze bibliotheekfilialen of Uitwijken, doen we dit nu ook met street art.”

De zoektocht naar gevels via sociale media, toonde alvast het enthousiasme voor het project. Uit meer dan veertig inzendingen werden uiteindelijk zeven gevels gekozen tussen Dudzele en Zeebrugge.

Alle info is terug te vinden op https://thebridges.be

Foto: Kabinet Schepen Blontrock

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!