VBRO Evergreen

Thomas Tousseyn voorzitter Cercle Brugge

Thomas Tousseyn werd donderdag door de Raad van Bestuur van de CVBA Cercle Brugge benoemd tot voorzitter. Thomas Tousseyn, 46 jaar, is sinds 2013 bestuurder bij Cercle en vanaf vandaag de 14e voorzitter in de geschiedenis van Groen-Zwart.

Thomas Tousseyn groeide op in een groen-zwart gezin in Varsenare, op een boogscheut van het Jan Breydelstadion. In z’n jonge jaren voetbalde Thomas in de jeugd van Cercle en kreeg hij de Cerclewaarden mee van z’n grootvader en vader. Dat Cercle-DNA gaf Thomas ondertussen door aan z’n vrouw en twee kinderen, met wie hij nu steevast de wedstrijden van Cercle bijwoont.

In 2013 trad Thomas Tousseyn als toenmalig jongste bestuurder toe tot de Raad van Bestuur, eerst van de VZW, nadien van de CVBA. Samen met de bestuurders was hij vanaf dan nauw betrokken bij onder andere het stadiondossier en de overname van AS Monaco. Lange tijd vertegenwoordigde hij Cercle in de Algemene Vergadering van de Pro League. Nog steeds vertegenwoordigt hij Cercle in de Algemene Vergadering van de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond).

Professioneel is Thomas actief aan de Universitaire Ziekenhuizen in Leuven als specialist in de Pathologische Ontleedkunde, waar hij diagnoses stelt van lymfeklierkanker en leukemie. Daarnaast doet hij onderzoek naar de oorzaken van deze ziekten en geeft hij als professor les aan de studenten geneeskunde van de KU Leuven. De voorbije jaren lag Thomas mee aan de basis van de uitbouw én de invulling van Cercle’s medische staf en de samenwerking met de Stichting ‘Me To You’. Vorig jaar richtte hij ook het KU Leuven onderzoeksfonds ‘Me To You’ op om onderzoek naar oorzaken van leukemie te ondersteunen.

Voorzitter Thomas Tousseyn: “Als Cercle-supporter is het de allergrootste eer om Cercle te mogen vertegenwoordigen als voorzitter. Ik zou dan ook mijn medebestuurders, alle aandeelhouders van Cercle en AS Monaco willen danken voor het gestelde vertrouwen. Ook een bijzonder woord van dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, VZW-leden en supporters met wie ik de afgelopen jaren samen mijn passie heb mogen beleven. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie de krijtlijnen uit te tekenen voor een succesvolle toekomst voor ons geliefde Cercle.

De voorbije jaren onderging Cercle een ingrijpende en noodzakelijke transitie die ons heeft voorbereid op de uitdagingen die modern voetbal met zich meebrengt. Deze veranderingen hebben onze kernwaarden en identiteit terug duidelijker gesteld en iedereen weet terug waar Cercle voor staat. Continuïteit is en was in dezer zeer belangrijk want we kunnen enkel een succesvolle toekomst realiseren op de fundamenten van ons verleden. Ook het belang van een goede jeugdwerking kan hierin niet voldoende benadrukt worden.

Ik plan verder te bouwen op wat ik leerde van Vincent, Frans en Paul, de 3 Cercle-voorzitters met wie ik mocht samenwerken. Ik heb enorm veel vertrouwen in de competenties van het ganse team bij Cercle en ik zal er voor hen zijn, minimaal waar mogelijk, maximaal waar nodig.”

Foto©Cercle Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!