VBRO Evergreen

Visit Bruges laat je wandelen met ‘Oooh! Brugge’

Sinds kort kan men op stap met een gloednieuwe publicatie van Visit Bruges: ‘Oooh! Brugge’. Deze nieuwe wandelgids met vier sfeervolle wandelroutes loodst inwoners en bezoekers langs gekende én minder gekende plekjes doorheen de stad. Met deze nieuwe Oooh!-wandelgids komt Visit Bruges tegemoet aan de vraag om verdiepende en authentieke belevingen aan te bieden.

Kant-en-klare routes
Brugge is een stad bij uitstek om al wandelend te verkennen. Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “De compacte omvang van onze binnenstad ervaren bezoekers als een grote troef. Hier geen lange kilometers in een metro. Mensen slenteren graag door onze straten, over bruggen en pleinen, langs de reitjes. Bovendien hebben bezoekers interesse in kant-en-klaar uitgestippelde wandelingen.”

Voor elk wat wils
‘Oooh! Brugge’ presenteert vier routes. Elke wandeling heeft een eigen thema en belicht een ander facet van de stad. Historische informatie, foto’s en illustraties, boeiende anekdotes, fijne tips en verrassende weetjes houden de lezer gezelschap. “De wandeling ‘Verbluffend werelderfgoed’ voert je naar de absolute toppers. In ‘Bourgondische weelde’ staat de bloeiperiode van onze 15de eeuw centraal. ‘Stille nostalgie’ dompelt je onder in de verstilde sfeer van het Sint-Annakwartier. En dankzij ‘Hedendaagse hotspots’ laten we bezoekers op een andere manier naar onze UNESCO Werelderfgoedstad kijken”, zegt schepen Mieke Hoste.

Puzzelstukjes in de binnenstad
De wandelingen zijn verspreid over de binnenstad. “De wandelgids is in eerste instantie gericht op cultuurliefhebbers die bewust de tijd nemen om het veelzijdige Brugge te ontdekken”, verduidelijkt schepen Mieke Hoste. “We kozen ervoor om routes uit te stippelen binnen én buiten de toeristische kernzone. Het zijn als het ware puzzelstukjes die in elkaar passen. Waar routes overlappen, lees je toch telkens iets nieuws dankzij een andere thematische invalshoek. Bovendien bestaat elke wandeling uit een lange en twee korte varianten. Handig voor wie de benen even een rustpauze wil gunnen.”

Emotie en verwondering
De titel verwoordt de emoties en verwondering die mensen ervaren tijdens een bezoek aan Brugge. ‘Hoe mooi! Verrassend! Zeldzaam!’ Enthousiaste uitroepen van bewondering. Of gewoonweg… ‘Oooh!’ Maar ook: ‘Oooh! Dat wist ik niet’, de spontane reactie van velen bij nieuwe feiten.

Van stadsgids naar wandelgids
‘Oooh! Brugge’ is de opvolger van de toeristische stadsgids. Burgemeester Dirk De fauw legt uit: “In de periode 2012-2019 realiseerden we acht edities van de stadsgids. Na evaluatie bleek onze publicatie niet langer optimaal aan de verwachtingen te voldoen. De drie sfeerwandelingen in de stadsgids waren echter altijd een belangrijke reason to buy. Deze werden eruit gelicht en inhoudelijk verdiept en uitgebreid. Tenslotte werd een volledige nieuwe vierde wandeling uitgestippeld om de bezoeker kennis te laten maken met het eigentijdse Brugge. Deze printversie laat toe om meer inhoudelijke verdieping te brengen over de wandelingen. In het najaar 2022 lanceren we ook een route APP, waar deze wandelingen in een digitale versie ter beschikking gaan zijn. De focus ligt dan op een beknopte route omschrijving en meer visuele content. Hiermee komen we ook tegemoet aan bezoekers die een digitale tool prefereren.”

Net als zijn voorganger is Oooh! Brugge beschikbaar in 6 talen: NL FR DE EN ES IT. De wandelgids kost 3,50 euro en is verkrijgbaar in de toeristische infokantoren Station, Markt en ’t Zand (In&Uit).

toerisme.pers@brugge.be
www.visitbruges.be

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!