VBRO Evergreen

Voorstelling Brugse Trofee G-Sporter

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Op 27 maart 2024 worden de prijzen opnieuw uitgereikt: Belgische, wereld- of olympische kampioenen, jeugdtrofee meisjes, jeugdtrofee jongens, trofee van sportverdienste, sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar. De Brugse Sportraad voegt daar nu een categorie aan toe.

De Brugse Sportraad introduceert de trofee G-sporter/G-team van het jaar als waardering voor de meest verdienstelijke G-sporter of het meest verdienstelijke G-sportteam. Een sporter of team wordt in de bloemen gezet voor een jarenlange inzet, motivatie en bijdrage tot de groei en verdere ontwikkeling in een G-sporttak erkend door Sport Vlaanderen.

Schepen van Sport Franky Demon: “We kunnen dit initiatief van de Sportraad als stadsbestuur erg appreciëren. Het is mooi dat het bestuur eraan houdt om – in tijden waarin inclusie en diversiteit centraal staan – ook deze bijzondere categorie sportievelingen te waarderen via de sportprijzen. De trofee zal voortaan jaarlijks worden toegekend. We zijn er ons van bewust dat er vele vormen van G-sport zijn en dat G-sporters ook binnen het reguliere aanbod presteren, maar onder G-sport verstaan wij sporters met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening. Zij krijgen voortaan de nodige erkenning binnen het concept van de Brugse sportprijzen.”

Iedereen kan kandidaten voordragen. G-sporters moeten niet aangesloten zijn bij een erkende Brugse sport- of ontspanningsvereniging. G-teams moeten wel erkend zijn als sport- of ontspanningsvereniging.

De Sportraad en de Sportdienst verspreiden een oproep om kandidaturen in te dienen via www.brugge.be/brugsesportprijzen. De Brugse Sportraad zal alle kandidaturen beoordelen en via een geheime stemming een winnaar kiezen. De kandidaat met het hoogste aantal stemmen wint de trofee, dit is een aandenken geschonken door de Sportraad. De overhandiging vindt plaats op 27 maart 2024 in de Stadsschouwburg.

Nomineer jouw kandidaat!
Nominaties zijn welkom, ook voor de andere prijzen. Ken je een Brugse sporter, sportclub, G-sporter of G-sportclub die het verdient om één van de Brugse sportprijzen te ontvangen? Laat het weten via www.brugge.be/brugsesportprijzen.
Nominaties zijn welkom tot 31 december.

Het Verbond van de Brugse Sportjournalisten kiest de sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar. Daarvoor kun je geen kandidaat voordragen.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!