VBRO Evergreen

Vrijwilligerswerk is ontdekkingsreis in week van Brugse vrijwilliger

Deze week is het de week van de Vrijwilliger. Een Vlaams initiatief van het steunpunt Vrijwilligerswerk. Dat is het ideale moment om ook het Brugse vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. “Met het thema van dit jaar ‘Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis’ willen we alle Brugse organisaties uitnodigen om deel te nemen aan dit avontuur”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

Vrijwilligerswerk kan je zien als één groot avontuur, gevuld met ontmoetingen en ervaringen, verschillende sectoren en organisaties én schatten van vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is als het ware een echte ontdekkingsreis. “En dat de Bruggeling dit belangrijk vindt, is alvast duidelijk. In Brugge doet maar liefst 18% van de Bruggelingen aan vrijwilligerswerk. Recent deelden we meer dan 11.000 Doe Goed-passen uit. Dat is een kortingspas om Brugse vrijwilligers te bedanken voor hun onbetaalbare bijdrage aan onze lokale samenleving.”

Vrijwilligersbeurs 2024: Laat Je Ontdekken!

Op 1 juni 2024 organiseert de Vrijwilligerscentrale de twaalfde editie van de Vrijwilligersbeurs. Deze beurs zal plaatsvinden in het Wijkcentrum Xaverianen. Deze beurs biedt organisaties de gelegenheid om hun missie, activiteiten en behoeften te presenteren aan potentiële vrijwilligers en de bredere gemeenschap.

“Organisaties die werken met vrijwilligers en op zoek zijn naar nieuwe krachten, kunnen zich tot uiterlijk 26 april kandidaat te stellen via het online aanvraagformulier op de website van de Vrijwilligerscentrale. De selectie van deelnemende organisaties wordt bekendgemaakt op 3 mei, waarbij alle praktische informatie wordt verstrekt”, aldus schepen Mathijs Goderis.

Contact: Vrijwilligerscentrale via 050 44 82 22 of vrijwilligerscentrale@brugge.be.

Afbeelding©Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!