VBRO Evergreen

Wateroverlast en stormschade in Brugge

De aanhoudende regen zorgt inmiddels ook in regio Brugge voor wateroverlast. In Sint-Michiels bijvoorbeeld, aan de Kooidreef en de Fazantendreef, stonden enkele grachten alweer op een kritiek punt en zo dreigden enkele straten en tuinen onder water te lopen. De brandweer van Zone1 kwam er langs met een grote pomp en een ploeg om het overtollige water te lozen in beter onderhouden sloten verderop. Voorlopig werden straten en huizen zo van erger gespaard maar de situatie blijft precair.

Dinsdagavond tijdens het stormweer kwam een deel van een zijgevel van een dakappartement los langs de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries Brugge. Dat situeert zich op de 5de verdieping van een flatgebouw. Het stuk van de zijgevel dreigde naar beneden te vallen waarna de brandweer opgeroepen werd. De Brugse brandweer stuurde een ladderwagen ter plaatse zodat de pompiers de zijplaat van het dakappartement helemaal konden verwijderen en zo de situatie weer veilig konden maken voor voorbijgangers.

En nog dinsdagavond is een grote boom uit een tuin op enkele geparkeerde wagens terechtgekomen op het Edgard de Smedtplantsoen. Dat is achter de Magdalenazaal langs de Magdalenastraat in Sint-Andries Brugge. Door de hevige wind en de verzadigde grond hield de boom het niet en vernielde in z’n val ook een betonnen afsluiting aan de parking aan de Magdalenazaal. De schade is aanzienlijk want zeker één wagen is rijp voor de sloop. Brandweer Brugge kwam ter plaatse en verzaagde de boom.

Foto©Het Nieuws Vandaag

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!