VBRO Evergreen

Wedstrijd ‘Mooiste Kerstversiering’ voor handelaars in Brugge

Wedstrijd ‘Mooiste Kerstversiering’ voor handelaars in Brugge

Het stadsbestuur neemt elk jaar verschillende initiatieven om Brugge tijdens de kerstperiode zo magisch mogelijk te maken. Meer dan 730 kerstbomen, kerstverlichting en ook de winterwandeling Wintergloed zorgen hiervoor. Dit jaar hebben 462 Brugse handelaars opnieuw een kerstboom aangevraagd. Ook de wedstrijd ‘Mooiste kerstversiering’ behoort intussen tot de traditie.

“Om onze handelaars te motiveren om samen met ons Brugge te doen schitteren tijdens de kerstperiode, houden we voor het derde jaar op rij deze wedstrijd”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Hoe deelnemen?

Brugse handelaars kunnen tot en met woensdag 20 december 2023 een of meerdere foto’s van de versierde gevel van hun handelspand opzenden naar het mailadres openbaardomein@brugge.be.

Een jury bekijkt de foto’s en deelt prijzen uit: de eerste prijs bedraagt 1.000 euro, de tweede prijs 500 euro en de derde prijs 250 euro.

“Met deze wedstrijd en bijbehorende prijzen willen we onze handelaars stimuleren om hun steentje bij te dragen tot een sfeervol Brugge. We duimen voor even kwalitatieve inzendingen als de voorbije twee jaar. Als je rondloopt in de stad, kun je alvast zien dat heel wat handelaars ook dit jaar een inspanning deden om hun gevel mooi te versieren”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Burgemeester Dirk De fauw: “Onze stad is dezer dagen ondergedompeld in een gezellige sfeer. Niet alleen de kerstmarkten en de lichtbelevingswandeling, maar ook de etalages en de gevels van de handelszaken dragen daartoe bij. Ik kijk al uit naar de inzendingen van de deelnemende handelaars. Als je de kwaliteit en het aantal inzendingen van de vorige edities bekijkt, dan zie je dat het telkens een groot succes is.”

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “Het is een wedstrijd voor handelaars waar ze niet alleen met hun koopwaar strijden, maar hun creativiteit kunnen aanwenden om van de Brugse gevels en etalages een feestelijk schouwspel te maken.”

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!