VBRO Evergreen

Weesgedicht zoekt adoptieraam (en schrijver)

De Brugse binnenstad en Male worden opnieuw een poëziebundel waarin je kan wandelen.

Wie in de Brugse binnenstad woont en een raam heeft dat op de benedenverdieping uitgeeft op de straat kan vanaf 15 december 2022 net zoals vorig jaar opnieuw een weesgedicht “adopteren”.

Surf naar weesgedichten.be en neem alvast een kijkje op de gedichten die je op jouw raam kan laten schrijven. Je vindt er tevens alle praktische info.
Dit jaar is er ook een luik in de wijk Male (in deelgemeente Sint-Kruis) waar 20 gedichten van lokaal dichterstalent op de ramen van adopterende Malenaars zullen geplaatst worden.

Schepen van cultuur Nico Blontrock: ‘De Bruggeling wist de Weesgedichten-actie vorig jaar zeker te smaken, vandaar dat we een tandje bij steken en nu ook buiten het stadscentrum verdergaan met de poëtische verovering van Brugge. Ik ben er zeker van dat er ook in Male enthousiaste poëzieliefhebbers te vinden zijn die een gedicht willen adopteren, en kijk nu al uit naar de vele gedichten overal in het straatbeeld.’

Omdat gedichten zichzelf niet schrijven is de bib ook nog op zoek naar vrijwilligers die de week voorafgaand aan de Poëzieweek (19 tem 25 januari 2023) één of meerdere gedichten willen schrijven op de ramen van de mensen die gedichten adopteerden. Stel je kandidaat via mail naar weesgedichten@brugge.be.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!