VBRO Evergreen

Winnaars 2de editie Brugge Awards bekend

In het BMCC werden maandagavond, onder grote publieke belangstelling, de winnaars van de tweede editie van de Brugge Awards bekend gemaakt. Acht Brugse ondernemingen mochten een award mee naar huis nemen. Er werd ook voor het eerst een Lifetime Achievement Award uitgereikt.

Het BMCC vormde maandagavond het decor voor de uitreiking van de tweede Brugge Awards. Het event, een initiatief van Stad Brugge ism Brugge.inc., heeft als doel de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Acht ondernemingen uit uiteenlopende categorieën wonnen een award.

 

Onderneming van het Jaar:

De aanwezigen van de avond kozen de winnaar uit vijf laureaten. De laureaten waren: Artes Depret, Cercle Brugge, ECS European Containers, Groep Daenens en Paintfactory.

ECS European Containers kreeg de Brugge Award voor Onderneming van het Jaar uit handen van schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

 

Lifetime Achievement: Xantippe

Christine Waeyaert van Xantippe is de kapster van bekend én minder bekend Vlaanderen. In haar Brugse zaak, die 7 dagen op 7 open is, namen tal van BV’s plaats op de kappersstoel. Maar ook op verplaatsing neemt Christine de haren van vedettes onder handen. Recent mocht zij nog Herman Brusselmans van zijn wilde haren ontdoen. Christine is een monument in Brugge en ver daarbuiten. Ze won awards en zonder haar gingen veel tv-shows er anders hebben uitgezien.  Steeds professioneel, altijd aangenaam. Het team van Xantippe met Christine als leading lady geeft iedereen die in de kappersstoel plaatsneemt een goed gevoel en dit al vele jaren lang.

 

Brugs Ambassadeur: Cactus Muziekcentrum

Welke tiener beleefde niet zijn eerste concertje in de Cactusclub? Qua beleving: WOW! En dat gaat niet weg naarmate je ouder wordt. Waar je ook woont of leeft, iedereen kent het Cactusfestival. Het Brugse familiefestival is een ontmoetingsplaats. De top van de internationale muziekscene komt hiervoor speciaal naar Brugge. Cactus draagt Brugge en het Minnewaterpark ver buiten de landsgrenzen naar buiten. De vzw Cactus Muziekcentrum, met de club en het festival, zijn al vele jaren topambassadeurs voor Brugge.

 

Shoppingbeleving Award: The Milky Way

Met de Shoppingbeleving Award bekronen we een zaak waar je meteen wil binnen stappen. Bij The Milky Way, een zaak voor coole kids, is dit absoluut het geval! Ruth kiest voor een collectie met rock ’n roll merken en ook de inrichting is uniek en druist volledig in tegen het clichébeeld van een kinderwinkel. Ook op social media is deze zaak toonaangevend, met wervende en opvallende campagnes die zowel de kids als hun ouders aanspreken. Hiervoor kom je speciaal naar Brugge!

 

Start-up Award: Urbanisto

Urbanisto ontstond toen mechanisch ingenieur Benjamin Declercq een tuin vol fietsen zag en dacht dat het efficiënter kon. Hij ontwikkelde de eerste modulaire fiets. Deze volhardende ondernemer creëerde, na veel voorafgaand onderzoek- en testwerk, een onderscheidend product. Het baanbrekende kliksysteem dat een fiets voor alle leeftijden mogelijk, zorgt voor een modulaire duurzaamheid en speelt ook in op de tendens van de fiets als belangrijkste vervoermiddel. Urbanisto staat voor initiatief nemen en volharding in een moeilijke markt.

 

Tech Scale-up Award: Ikologik

Ikologik is een partner voor procesmonitoring in de industrie. Via software voor visualisatie, rapportering en slimme analyse van verschillende procesdata, brengen zij de prestaties van productie-installaties voortdurend in beeld. Ze blijven groeien en verworven marktpositie in een competitieve markt door in te spelen op de noden van ondernemingen. Door de juiste KPI’s uit data te halen zorgen deze slimme ingenieurs ervoor dat ondernemingen gefundeerd strategische beslissingen kunnen nemen om verder te groeien.

 

Flavourite Bruges Awards: Bar Ran en Más Eatery

Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven zetten met hun Bar Ran Brugge mondiaal op de kaart. De bar is place to be voor zowel locals als bezoekers uit heel de wereld. Door Gault Millau werd de cocktailbar recent nog tot de beste van het land bekroond. Ran en Janah verrassen met bijzondere smaakcombinaties en high-end cocktails. Hun infusies, siropen en cordials zijn zelfgemaakt en ook de kruiden zijn gekweekt op eigen bodem. Ook Más Eatery, de tweede zaak van dit jonge koppel, is toonaangevend. Je waant je er in Latijns-Amerika. De cocktails komen er uit de tap en het sharing streetfood concept is van hoge kwaliteit. Janah en Ran werken samen met andere ondernemers en geven ook hun kennis door. Het toppunt van ondernemerschap!

 

Verrassende Horeca Award: Boho Brunch

Boho Brunch verleidt met hun ontbijt, lunch & sweets. Op social media zien hun creaties er heerlijk uit en in het echt zijn ze nog veel beter. Jochen en Dieter verwennen hun klanten met een rijkelijk, vers en kwalitatief aanbod dat steeds mooi gepresenteerd is. De gezellige boho-inrichting van de zaak straalt rust uit en geeft iedereen een welkom gevoel. Hoewel Boho Brunch zich in een klein zijstraatje bevindt, is reserveren intussen een must als je een plaats wil bemachtigen in deze heerlijke zaak.

 

Green Award: Sobo

Maatwerkbedrijf Sobo vertrekt vanuit een optimistische visie op de samenleving waarbij iedereen zijn steentje wil en kan bijdragen aan onze welvaart. De positieve eigenschappen en de talenten van de medewerkers staan hierbij centraal. Het bedrijf heeft een uitgesproken link met Brugge. Ze excelleren in het realiseren van een combinatie van sociaal en duurzaamheid. Mooi voorbeeld daarvan is de recente investering in een wasstraat waar herbruikbare bekers worden gereinigd.

‘We kregen in totaal meer dan 300 nominaties binnen”, legt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys uit. Uit al deze nominaties selecteerde de professionele jury in elke categorie vijf laureaten en uiteindelijk ook een winnaar. Enkel voor de award ‘Onderneming van het jaar’ konden de aanwezigen van de Brugge Awards maandagavond zelf nog stemmen.

De award, die de winnaars kregen, is van de hand van Brugs letterbeeldhouwster Maud Bekaert.

“Met deze winnaars uit heel uiteenlopende sectoren bewijzen we nog maar eens dat onze stad op alle vlakken en in elke economische sector topkwaliteit te bieden heeft. Dit divers beeld is dan ook een mooie illustratie van het ondernemerschap in Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“De grote belangstelling toont aan dat dit initiatief een vaste waarde kan worden in ondernemend Brugge. Er is dan ook absoluut geen gebrek aan toonaangevende bedrijven. Met wat Brugge op economisch vlak te bieden heeft, kunnen we nog heel veel awards uitreiken de komende jaren”, besluit schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Foto@Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!