VBRO Evergreen
Cercle – Kilmarnock FC op 1 augustus in Jan Breydelstadion

Cercle – Kilmarnock FC op 1 augustus in Jan Breydelstadion

Op donderdag 1 augustus 2024 om 20.00 uur vindt de terugwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League plaats tussen Cercle Brugge KSV en het Schotse Kilmarnock FC. Er zijn in totaal 2.500 tickets verkocht aan de bezoekende supporters. “We verwachten dat de Schotse fans op 1 augustus duidelijk aanwezig zullen zijn in de Brugse binnenstad. Ze hebben de reputatie van positief en vriendelijk te zijn, maar toch blijft waakzaamheid altijd geboden”, zegt waarnemend burgemeester Pieter Marechal.

Vanaf 17.00 uur zullen de supporters wellicht in een stoet naar de Vrijdagmarkt vertrekken om daar de shuttlebussen richting stadion te nemen. Dit gebeurt normaal via het traject Steenstraat – Zuidzandstraat, maar kan eventueel ook via Geldmuntstraat – Noordzandstraat, afhankelijk van waar de supporters zich die dag bevinden. 

Waarnemend burgemeester Pieter Marechal: “De Schotse fans van Kilmarnock FC hebben de reputatie van positief en vriendelijk te zijn, maar toch roepen we de handelaars in de winkelstraten op om tijdens deze optocht extra alert te zijn. De lokale politie van Brugge zal uiteraard nauwgezet toezicht houden op de supporters. We vragen om verdachte situaties onmiddellijk te melden aan de lokale politie van Brugge op het nummer 050/44 88 44. Voor dringende tussenkomsten blijft het noodnummer 112 beschikbaar.”

Er vindt die dag in bepaalde straten ook een ophaling van papier, karton en PMD plaats. “We vragen met aandrang om dit afval niet voor 18.00 uur op straat te zetten”, aldus waarnemend burgemeester Pieter Marechal.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!